Skal dit barn måske på efterskole?

Skoleforeningens Rejsekontor arrangerer tre infoaftener for dem, som overvejer et efterskoleophold.

Den 15. januarAktivitetshuset i Flensborg, den 24. januar i Slesvig Roklub og den 08. februar i Ejderhuset i Bydelstorp kan forældre og elever blive klogere på, hvad et ophold på en dansk efterskole indebærer og giver af specielle oplevelser, og hvad der er godt at vide, hvis man skal leve og bo væk fra hjemmet i et helt skoleår. 

Skoleforeningen inviterer til informationsaften om efterskolelivet. Der vil være mulighed for at få svar på, hvad en efterskole er, hvordan man finder det rigtige efterskolematch, hvad det koster, hvor man kan søge støtte, muligheden for andre støttemuligheder, og hvad man gør, hvis man skal tilbage og videreuddanne sig i Tyskland. 

Kort sagt, bliver man som forældre klædt på til at kunne sende sit barn på efterskole i Danmark. I Danmark findes 240 efterskoler, og der er et væld af muligheder for at vælge fagretninger, størrelse og værdigrundlag. Efterskolen er i Danmark en utrolig populær skoleform – dels fordi det er et trygt springbræt til voksenlivet, og dels fordi det danner eleven, både fagligt og personligt. Derudover giver det de sydslesvigske elever et helt unikt indblik i den danske mentalitet og hverdag. 

Mange af efterskoleeleverne danner venskaber for livet. På en efterskole bliver eleven en del af fællesskabet og lærer, hvordan man tilpasser sig og danner sine egne meninger. Det ikke kun i skoletiden, man skal tage hensyn til sine klassekammerater, men hele døgnet, så eleven lærer at være rummelig og indgå i fællesskaber. 

Rejsekontoret fortæller om, hvordan et år på en efterskole vil udfolde sig. Hvad gør man helt konkret for at finde den helt rigtige skole, fordi der er mange at vælge imellem, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til processen. For eksempel holder alle efterskolerne åbent hus den sidste søndag i september, og Rejsekontoret anbefaler, at man besøger to til fire skoler. Men det kan man høre meget mere om, hvis man vælger at dukke op til én af de to infoaftener. 

Det er en god ide at møde op, hvis man overvejer at gå et år på efterskole, fordi der er nogle informationer, som er vigtige at have med i bagagen, når man flytter over landegrænsen. Blandt andet skal formaliteterne være i orden. Det er godt at vide, hvordan man melder flytning – bare for at tage et eksempel. Eller hvilke eksamener eleven skal tage i Danmark for at kunne fortsætte sin skolegang, når man kommer hjem til Sydslesvig igen. Inden alle går hjem, vil rejsekontoret også komme ind på, hvilke muligheder eleven har for at kunne fortsætte sin uddannelse i Danmark, hvis eleven har fået blod på tanden og gerne vil fortsætte sin skolegang nord for grænsen.


Styrelsen beslutter sig for mere åbenhed

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

På sit møde torsdag den 25. april besluttede Skoleforeningens styrelse at flytte to punkter, referatet af et møde, som nogle af styrelsesmedlemmerne har haft med driftsrådet, og forvaltningens samarbejde med driftsrådet, fra den lukkede til den åbne del af mødet.

Mine jævnaldrende på den anden side af grænsen

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Det er en ordentlig flok førskolebørn, der er i Hiort Lorenzen Skolens Børnehave i Slesvig, men de 44 sydslesvigske børn var faktisk i undertal, da der den 19. marts var tre børnehaveklasser med i alt 60 børn fra Hærvejsskolen i Rødekro på besøg.

Byggeri udfordrer fleksibiliteten

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Grundet sanering mangler en hel underetage på Store Vi-Vanderup Danske Skole. Der må derfor tænkes ud af boksen for at finde plads til at gå i skole.

Scroll to top