Vesterled er overdraget til Skoleforeningen

Lejrskolen fortsætter nu i Skoleforeningens regi og med nye renoveringsplaner.

Årsmødet i Vesterled forleden var det sidste af slagsen. For når papirerne er blevet godkendt i domstolen, tilhører lejrskolen på den jyske vestkyst ikke længere de to lokale Grænseforeninger i Ribe og Ringkøbing. En proces, som har varet nogle år. Skoleforeningen har allerede i en lang årrække drevet og haft det økonomiske ansvar for lejrskolen – herunder ansat personalet og sørget for renoveringer.

Formanden for Vesterleds bestyrelse, Carsten Dalgaard åbnede årsmødet ved kort og præcist at konstatere:

- Nu opløser vi officielt bestyrelsen for lejrskolen Vesterled. Men bestyrelsen fortsætter som bestyrelse for lejrskolens støtteforening.

Der har været et helt klart ønske fra de aktive i Grænseforeningen, at de gerne fortsat vil tilknyttes til stedet, og der skal således også oprettes et rådgivende organ.

Fremtidssikring

Det var Skoleforeningens skolechef Søren Neess Priisholm, som førte igennem den mere officielle del af overdragelsen. Han har siddet i Vesterleds bestyrelse som Skoleforeningens repræsentant og har forberedt overdragelsesprocessen.

- Jeg har haft tre opdrag: At gøre klar til overdragelsen, at sikre, at vi kan bevare den viden, der ligger i den nuværende bestyrelse og at komme med forslag til, hvordan vi også rent bygningsmæssigt kan fremtidssikre Vesterled. Og jeg er glad for, at alle tre opdrag er løst, sagde han.

- Det er en helt særlig gave, som Grænseforeningerne i Ribe og Ringkøbing giver Skoleforeningen i dag, sagde Skoleforeningens Direktør Lars Kofoed-Jensen på årsmødet.

- Det er en ubetalelig beliggenhed med et stykke dansk natur, som jeg tror, at alle vi med tilknytning til Danmark ved er noget helt særligt. At vores børn og unge kan få mulighed for at få sand mellem tæerne og vind i håret sådan et sted er et privilegium, sagde han.

- Et hav af vores børn har fået helt enestående sommeroplevelser i Vesterled, også de af vores børn, hvor forældrene aldrig ville have råd til at holde Vesterhavsferie midt inde i klitterne, sagde han.


Åh nej, vi skal spise

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

En af grupperne i Kappel Daginstitution havde det svært, og de voksne var ved at give op. Så rakte de ud til PPR

Scroll to top