Rekordmange børn til filmfestival

Igen i år var der også et tilbud til de ældste børnehavebørn.

Rekordmange børn til filmfestival

»Buster på farten« i Sydslesvig slår i år rekordantallet af deltagere, som ellers blev opstillet så sent som i sidste efterår. I år deltager 27 dagtilbud og 29 skoler – i alt 3300 børn/unge og 275 voksne (pædagoger/lærere) fra de danske skoler og børnehaver. Den mobile børnefilmfestival »Buster på farten« afholdes for de ældste børnehavebørn og elever i 1.-6.klasse. Fra i dag og hele ugen vises der børnefilm af høj kvalitet og med tilhørende undervisningsmateriale til for- og efterberedning. Filmene vises i biograferne i Rendsborg, Slesvig, Husum og Flensborg. I år vises filmatiseringen af Thorbjørn Egners børnebogsklassiker»Dyrene i Hakkebakkeskoven«. For de ældre elever vises filmene Vitello, Landet af glasogHacker.

- »Buster på farten« er dansk kulturformidling, og det at se danske film er selvfølgelig også sprogtilegnelse, siger konsulentvikar for pædagogisk læringscenter, Gitte Enke.
Hun bemærker, at der i år er kommet en del flere børnehaver med til filmfestivallen.
- Det er helt klart noget, der har været efterspurgt på dagtilbudsområdet. De ældste børnehavebørn har sidste år været med for første gang, og i år er antallet næsten fordoblet til 27 institutioner, siger Gitte Enke.
Det er en logistisk udfordring at få langt over 3000 elever ind og se de forskellige film.
- Det kan kun lade sig gøre med ekstra indsats hos det pædagogiske personale og den er vi rigtig glade for, siger Gitte Enke.


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Scroll to top