Lanterneoptog i Sydslesvig

En tysk tradition breder sig til Danmark.

Lanterneoptog i Sydslesvig

Fra at være en tysk tradition, som man har taget til sig i Sydslesvig, og som også findes flere steder i Sønderjylland, er lanterneoptog i de senere år blevet til noget man kender og dyrker rundt omkring i hele Danmark: På Falster, i Helsingør eller i Frederiksborg. Lanterneoptog finder sted op til Mortensaften eller i juletiden. I de sydslesvigske dagtilbud er børnene i denne uge flittigt i gang med at »bastle« lanterner. Fra Vestermølle til Vimmersbøl nyder børnene og deres forældre i løbet af ugen en gåtur med lanterner, sang, nogle gange et orkester og helt sikkert dansk hygge til en oprindelig tysk tradition.


Mine jævnaldrende på den anden side af grænsen

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Det er en ordentlig flok førskolebørn, der er i Hiort Lorenzen Skolens Børnehave i Slesvig, men de 44 sydslesvigske børn var faktisk i undertal, da der den 19. marts var tre børnehaveklasser med i alt 60 børn fra Hærvejsskolen i Rødekro på besøg.

Byggeri udfordrer fleksibiliteten

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Grundet sanering mangler en hel underetage på Store Vi-Vanderup Danske Skole. Der må derfor tænkes ud af boksen for at finde plads til at gå i skole.

Scroll to top