Historisk emneuge på Duborg-Skolen

Historisk emneuge på Duborg-Skolen

Duborg-Skolen er netop fyldt 100 år. Coronabetinget er en del af festlighederne blevet udskudt. Men inden efterårsferien har skolens elever sat fokus på skolen, Duborg-kvarteret og mindretallets historie i en emneuge.
- Det var en historisk emneuge, hvor vi har lavet en masse kreative produkter omkring skolen. Dem udstiller vi her på skolen, men også på Flensborghus og biblioteket. Vi præsenterer dem også på vores hjemmeside, siger skoleleder Heino Aggedam.
- Til en 100 års fødselsdag hører der en emneuge, og vi bruger det virtuelle rum, hvor det er muligt, siger han.

Emnerne for emneugen spænder bredt fra »undervisning gennem hundrede år, ungdomsliv, graffiti-workshop om skolens historie eller plantelivet i grænselandet. Og medierne, der bruges til at formidle emnerne, er mange: interviews, artsliste, dans, sang og digt, plancher, podcast, kortfilm, tic-toc-video, avis, rap, spil, teater og graffiti.

For at bevare lidt af den mening, der er med en emneuge – at eleverne fra de forskellige klassetrin bliver rystet sammen, er emneugen bygget op sådan, at en klasse fra fællesskolen og et hold fra overbygningen arbejder med det samme emne. Men de kan på grund af Corona ikke sidde sammen og arbejde med det, siger skoleleder Heino Aggedam.
- Rigtig mange af eleverne er dykket ned i historien og er blevet klogere på den verden, der omgiver os. Der har været stor aktivitet rundt omkring i klasselokalerne, og det glæder mig, siger Heino Aggedam.


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Scroll to top