Pink Power på Duborg-Skolen

Sierra Leone og hjælp til piger og kvinder i landet er i disse uger tema på Duborg Skolen.

På initiativ fra to af eleverne gennemførte Duborg-Skolen den 16. maj en »Pink Power«-dag.

Pink Power er en græsrodsbevægelse, der kæmper for fundamentale rettigheder for piger og kvinder i Sierra Leone, og Pink Power-dagen i Flensborg gik ud på at samle penge ind til bevægelsen. 

Det blev gjort i bedste Operation Dagsværk-stil gennem gymnasieelevers arbejde af forskellig slags, og det endte med, et indsamlet beløb på knap 2000 euro.

Den 5. juni kommer der mere i kassen, når det er fællesskolens tur til at samle ind til Sierra Leone.

Hvad de penge kan bruges til, og hvor vigtig, Duborg-elevernes indsats er, fortalte Erik Rasmussen om, da han to uger før Pink Power-dagen deltog i skolens morgensamling.

Erik Rasmussen har som tidligere fodboldspiller og -træner haft en del med Afrika at gøre, og han er i dag konsulent i den humanitære non-profit-organisationen Brighter Horizons, som han for år tilbage var med til at stifte, og som har gennemført en række projekter i Sierra Leone, blandt andet i samarbejde med Pink Power.

Uddannelse er vejen ud

Hjælpearbejdet har han startet, fordi han ganske enkelt har tabt sit hjerte til landet, sagde han, da han fortalte om Sierra Leone og det ofte hårde og voldsomme liv, som mange lever der - men som er rundet af en ukuelig livsglæde.

- Man møder forhold, som man ikke ser hos os. Men uanset hvad, oplever man livsglæde alle steder, sværmede Erik Rasmussen for det, han har mødt i landet.

Man kommer dog ikke uden om, at det er ren elendighed, mange lever i. Skal de ud af den, er uddannelse den eneste vej, og for bare 40 euro kan man få et halvt års skolegang, fortalte dagens gæst, der er taknemmelig for, at Duborg-Skolen har valgt at samle penge ind til Sierra Leone.

- Man kan rent faktisk gøre en forskel, sagde han. og tilføjede:

- Det er det dejlige ved disse projekter.


Det betyder noget for fællesskabet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Den 1. juli tager blandt andre Jørgensby-Skolen en tur i Idrætsparken for at se Sydslesviglandsholdet spille EM-kamp.

Vores lærer - sangskriveren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Lisa Stammer er en af ophavspersonerne bag den officielle Europeada-sang. Og hendes elever i Slesvig har haft en finger med i spillet.

Vores lærer - landsholdsspilleren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Take Gniosdorz er 22 år, lærerstuderende og af og til vikar på blandt andet Jørgensby-Skolen i Flensborg. Men han er også landsholdsspiller i fodbold.

Scroll to top