Når personalet trives, blomstrer børnene

Den 18. august fylder Ringvejens Vuggestue ti år. For dens leder er de første ti år gået »over al forventning«.

- Godt nok er vi store, men vi har formået, at her stadig er en særlig ånd. Og reelt, at her er tre små vuggestuer i én.  

Sådan siger Jette Rasmussen i et tilbageblik på de seneste ti år, som hun kan sammenfatte helt kort:

- Det er gået over al forventning.

For ret præcist ti år siden, i juni 2014, var hun netop blevet ansat som leder af Skoleforeningens nyeste stolthed, Ringvejens Vuggestue, og i gang med at ansætte personale til institutionen, som åbnede officielt to en halv måned senere.

Vuggestuen havde plads til 40 børn, men blev hurtigt så efterspurgt, at man allerede et par år efter åbningen gjorde brug af forsynet og forarbejdet og inden for kort tid kunne udvide den med yderligere 20 pladser til de 0-3-årige.

Mange fra dengang

Jette Rasmussen ansatte altså selv sit personale, og i dag glæder hun sig over, at en del af de medarbejdere stadig er i Ringvejens Vuggestue. Faktisk er det inklusive lederen ni af de i alt 23 medarbejdere, der er der nu. 

- Det er et godt tegn, at mange af de oprindelige er her endnu. Det giver rigtig meget, siger en stolt leder.

Netop personalet er en af de ting, hun er særligt stolt af, og som hun glæder sig over hver eneste dag.

Det er både færdighederne hos hver enkelt, at hver en begivenhed bliver fejret i personalegruppen, og at alle er gode til at spørge hinanden om hjælp.

- Vi spørger hinanden, hvad vi skal lære af givne situationer, om nogen kan huske lignende situationer, hvad det er, der gør, at en given situation opstår - i stedet for at gå frustreret hjem, snakker vi sammen og finder løsninger, siger Jette Rasmussen.

Det er ikke kun fagligt, men også privat, personalet taler sammen. 

- Vi er blevet en del af hinandens liv. Vi er åbne og ærlige… Det er okay at sige, at man har en krise - det kommer vi alle ud for, og så er det rart, at man kan relatere til nogen på arbejdspladsen. Omsorgen for hinanden er vigtig, og den er her - lige som den er for børnene, siger Jette Rasmussen.

Lederen glæder sig desuden over, at medarbejderne er gode til at sige, »jeg bliver lige en time mere - er der noget, jeg kan hjælpe med«, og sammen med faste vikarer, der gerne springer til, er der god stabilitet i vuggestuen.

- Det betyder meget. Det hænger sammen, og når vi har det godt, kan vi klare mere - når personalet trives, blomstrer børnene, siger hun.

Flere ønsker

Jette Rasmussen ser igen tilbage. Hun har været med til hele sin arbejdsplads’ tilblivelsesproces, som hun kalder »fantastisk« - måske lige bortset fra, at nogle træer dengang måtte lade livet for at gøre plads til, at der kunne være byggeplads.

- Og nu mangler vi skyggesteder. Det er stadig noget, vi ønsker os, siger Jette Rasmussen lidt ærgerlig.


Fri leg og plads til at være barn

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

I denne uge har 25 børn fra Kilseng Børnehave været på koloni i Hjerpsted, hvor der er langt til horisonten og højt til himlen.

Farvel - og mange tak

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Arbejdslivet er slut for skolelederne på de danske skoler i Hanved og Kappel.

Vuggestue siger tak

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Kære alle,  Ringvejens Vuggestue har ti års jubilæum søndag den 18. august 2024. Det fejrede vi på forhånd torsdag den 11. juli. 

Scroll to top