De 5 dværge i børnehave

Førskolebørnene i Kappel fik besøg af frugt og grønt.

I en verden præget af hurtige trends og fristelser bliver det stadig vigtigere fra en tidlig alder at lære børnene en bevidst omgang med deres sundhed. Præcis her sætter »5 Zwerge«, oversat »De 5 dværge«, som sætter fokus på sund kost, ind.

Dragegruppen, som er førskolebørnene i Kaj Munk Børnehaven i Kappel, er samlet i kirkesalen på skolen lige ved siden af. Spændt venter de på, hvad der skal ske.

Niels Drescher, som ejer Rewe-supermarkedet lige om hjørnet sammen med Meike Christiansen, er i gang med at få de sidste ting på plads. Niels Drescher har medbragt en stor kasse med frugt og grønt, og Meike Christiansen har en iPad under armen. 

Workshoppen, der normalt varer omkring 75 minutter, tilbyder børn i alderen fem til syv år en interaktiv rejse ind i en verden af sund ernæring og livsstil. 

Understøttet af animationsvideoen med de fem dværge bliver de små deltagere introduceret til emnet på en legende måde. Dværgene, der blandt andre er Anna Apfel, Gustav Gurke og Bruno Banane, og programmets indhold er specielt tilpasset denne aldersgruppes behov og supplerer børnenes allerede eksisterende viden om en sund livsstil. 

Læring bliver et eventyr

Meike Christiansen starter med at præsentere dværgene, og så skal børnene i gang med en lille quiz: Hvad er frugt, og hvad er grønt?

Fra betydningen af frugt og grøntsager til opdagelsen af skjult sukker i drikkevarer bliver børnene aktivt inddraget i workshoppen og lærer på en legende måde.

- Med interaktive læringsvideoer og en virtuel have, som børnene kan plante på iPad’en, bliver læringen til et spændende eventyr, siger Meike Christiansen.

Workshoppen er ikke kun for hjernen, så også gennem bevægelsessange og bevægelseslege bliver indholdet forankret på en legende måde, og børnene opfordres til at være aktive. 

»De 5 dværge«-programmet er blandt andet finansieret igennem det tyske landbrugsministerium, og Rewe er projektpartner.

Niels Drescher kommer selv fra mindretallet. Hans datter skal snart starte i børnehaven.

- Derfor er det vigtigt for mig, at børnehaven får mulighed for at deltage i workshoppen, siger han.


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Klar til fremtiden

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Fit for Future Kids: Et skridt mod sundere og mere aktive skolebørn på Askfelt Danske Skole

Scroll to top