Christianslyst udsolgt og med nyt team

Christianslyst er midt i en sund udvikling. I 2024 er der næsten udsolgt, og mange nye medarbejdere hjælper med at løfte opgaven.

Der har været blæst om Christianslyst. Men meget tyder på, at bladet er ved at vende.

Dansk Skoleforenings lejrskole og kursuscenter i Notfeld i Angel er efter et godt besøgt 2023 nu stort set udsolgt for i år. Når året går på hæld, vil over 6500 gæster have besøgt Christianslyst i 2024.

Flere fordele

Christianslysts gæster besøger stedet af mange grunde: Den rolige, landlige beliggenhed ser mange som en fordel, fordi det gør det nemmere at falde til ro og fokusere, og mange værdsætter, at Christianslyst ovenikøbet ligger i smukke, grønne omgivelser.Samtidigt har de gode sportsanlæg og poolen en stor tiltrækning, og at alle værelser har eget bad og toilet spiller også en rolle. Til trods for de mange gæster føles Christianslyst desuden aldrig overrendt. De maksimalt 138 samtidige gæster har bygningen på 3500 kvadratmeter og en grund på to hektar at tumle sig på, så der er altid plads nok.

Mere personale

Flere gæster kræver mere personale. Christianslyst har derfor ansat fem nye medarbejdere, som også erstatter to fratrådte medarbejdere, og lejrskolen har nu et team på ti fordelt på områderne køkken, rengøring, pedel, administration og gæsteservice.

- Vi har været så heldige at have fundet godt, lokalt dansktalende personale, fortæller en tilfreds gæstechef, Jan Jessen. Flere af de nye medarbejdere er opvokset i det danske mindretal, men har af forskellige årsager været fra det i nogle år. Nu havde de lyst til at vende tilbage, og det glæder gæstechefen sig over: 

- Vi har således ikke blot fået godt personale, men også en åbenlys sproglig fordel, når nu en stor del af vores gæster kommer fra Danmark og fra det danske mindretal, siger Jan Jessen. 

Han har med glæde også noteret sig en stigende nysgerrighed blandt flertalsbefolkningen, som gerne vil opleve mindretallet og landsdelen, og især tyske skole- og andre ungdomsgrupper benytter sig af Christianslyst som base for ture til området. 

Og på den måde bliver der færre og færre ledige pladser på lejrskolen ved Sønder Brarup. 

- Man kan ikke bare sige, at alt er godt, for der er nok stadig ting, der kan blive bedre. Men vi er på vej derhen, siger Jan Jessen.


PinkPower-dagen på Duborg

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Efter både gymnasieeleverne og eleverne i fællesskolen på Duborg-Skolen tog ud og arbejdede en dag i henholdsvis maj og juni, er der nu sat tal på indsatsen.

Kunstlærer kæmper videre for sit fag

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Næste skoleår tilbyder Duborg-Skolen ingen kunstprofil til de nye gymnasielever. Der har ganske enkelt ikke været interesse nok.

Gang i den på Jøby

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Tirsdag morgen startede for fuld musik, da Jørgensby-Skolens frivillige musikhold gav koncert.

Scroll to top