Klimastrejke i Sydslesvig

Klimastrejke i Sydslesvig

Forskellige steder i Sydslesvig har der fredag været klimademonstrationer. Flere tusind demomstrerede i Rendsborg., Slesvig, Husum og Egernførde. I Flensborg deltog mellem 5000 og 8000 elever og børn fra de danske og tyske skoler og dagtilbud i fredagens »Friday for future« strejke. Det er måske den største klimatrejke hidtil. Der er planlagt omkring 5000 demonstrationer i mere end 120 lande verden over.

Protesterne er igangsat af den svenske 16-årige klimaaktivist Greta Thunberg, som selv vil deltage i aktionen for klimaet i New York i USA.

I Flensborg var det nok den største Fredagsdemonstration nogensinde. Hen over middag blokerede demonstranterne trafikken i den indre by med slagsangen: Sluk motoren!

Inden da havde forskellige talere gjort det klart, hvorfor de unge samles:
- I er del af en revolution, som skal redde verden. Ligningen, at når alle tænker på sig selv, er der tænkt på alle, går ikke op. Men vi kan alle sammen bidrage med noget: Mindre bilkøer, mindre madspild, mindre affald i gaderne og samtidig redder vi vores klima, opfordrede en af talerne og sluttede: Kære voksne generation, gør det samme som vi unge: »Grow up«.


Det handler om mod

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Mod er en styrke. Og selv om ikke alle synes, de er modige, er de det måske alligevel. Det ved indskolingen i Store Vi-Vanderup.

Scroll to top