Klimastrejke i Sydslesvig

Klimastrejke i Sydslesvig

Forskellige steder i Sydslesvig har der fredag været klimademonstrationer. Flere tusind demomstrerede i Rendsborg., Slesvig, Husum og Egernførde. I Flensborg deltog mellem 5000 og 8000 elever og børn fra de danske og tyske skoler og dagtilbud i fredagens »Friday for future« strejke. Det er måske den største klimatrejke hidtil. Der er planlagt omkring 5000 demonstrationer i mere end 120 lande verden over.

Protesterne er igangsat af den svenske 16-årige klimaaktivist Greta Thunberg, som selv vil deltage i aktionen for klimaet i New York i USA.

I Flensborg var det nok den største Fredagsdemonstration nogensinde. Hen over middag blokerede demonstranterne trafikken i den indre by med slagsangen: Sluk motoren!

Inden da havde forskellige talere gjort det klart, hvorfor de unge samles:
- I er del af en revolution, som skal redde verden. Ligningen, at når alle tænker på sig selv, er der tænkt på alle, går ikke op. Men vi kan alle sammen bidrage med noget: Mindre bilkøer, mindre madspild, mindre affald i gaderne og samtidig redder vi vores klima, opfordrede en af talerne og sluttede: Kære voksne generation, gør det samme som vi unge: »Grow up«.


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Scroll to top