Strategi for fungerende fællesskaber
Et velfungerende børnefællesskab er den bedste forudsætning for et velfungerende læringsfællesskab. Det er tanken, der har fået PPR til at satse hårdt på »Fri for mobberi«.
Her finder du informationer om den nye halv- og helårsevaluering
Det, der er vigtigst gennem hele skoleforløbet, er, at barnet og den unge er i udvikling, og selv ved, hvad det kan, og hvad der er næste skridt. Læring er en proces, og der skal være plads til at lave fejl og lyst til at lære mere. I Skoleforeningen er vi derfor i gang med at udvikle en evalueringskultur, hvor der er fokus på den løbende evaluering, og hvor det er elevens læring og progression, der er i fokus. Læs mere herom i fagenes læreplaner under afsnittet om evaluering.
Ved den første halvårsevaluering i indskolingen føres der en samtale med forældrene om barnets faglige, sproglige, personlige og sociale udvikling i skolen. Herefter evalueres eleverne ved hvert halvår med et evalueringsskema. Evalueringsskemaerne hænger sammen med fagenes læreplaner og viser, hvor langt eleven er nået inden for fagenes kompetencemål i forhold til det, der er arbejdet med i undervisningen samt inden for nogle overordnede lærings-, social- og sprogkompetencer.
Fra 8. -10. klasse gives halv- og helårsevalueringen som bogstavkarakterer, mens den i gymnasiet gives som talkarakterer.
Læs alle de nødvendige informationer her: Halv-og-helaarsevaluering
Et velfungerende børnefællesskab er den bedste forudsætning for et velfungerende læringsfællesskab. Det er tanken, der har fået PPR til at satse hårdt på »Fri for mobberi«.
Når børn ikke skal bruge energi på at prøve at høre til, bliver udvikling og læring meget nemmere.
SdU har foreslået at ansætte en medarbejder på tværs af organisationer, som skal styrke børn og unges bevidsthed om Sydslesvig og mindretallet. Det synes både unge og ældre i Skoleforeningen godt om.