Duborg-piger er power-piger

20-årige Cheyenne Erdmann og 18-årige Mia Bengtsen står bag Duborg-Skolens Pink Power-dag.

Det var en kæmpe oplevelse, da 20-årige Cheyenne Erdmann i vinteren 2020 var ti dage i Sierra Leone med sin efterskole.

Hun besøgte blandt andet Pink Power-huset, der hjælper piger og kvinder i landet på forskellige måder, for eksempel ved at fortælle dem om deres rettigheder, prævention og ved at få dem væk fra gaden.

- Jeg snakkede med en pige på min egen alder, og jeg tænkte »Jeg skal jo gøre noget«. Jeg har aldrig hørt noget til hende siden, men jeg har tænkt på det flere gange, fortæller Cheyenne.

På et udlandsophold besluttede hun, at nu skulle det være nu, så da hun kom tilbage til Duborg-Skolen i Flensborg, tog hun affære, og i februar i år tog hendes planer for alvor form.

Hun havde en masse ideer, som hun talte med både rektor og lærere om, og så fik hun grønt lys til at gå i gang med at stable en Pink Power-dag til fordel for piger og kvinder i Sierra Leone på benene.

- Jeg tog fat i Mia og spurgte, om hun ville være med, siger Cheyenne om et af de første skridt i organiseringen.

- Og jeg syntes, det var en fantastisk ide, siger 18-årige Mia Bengtsen fra 12. årgang.

Sammen viste de to sig at være et super team, for Mia glædede sig over, at Cheyenne kunne vise hende, hvordan man organiserer det hele, mens Cheyenne skatter det højt, at Mia har tænkt på ting, hun ikke selv gjorde.

Arbejdet førte til, at der kom indlæg om Sierra Leone og Pink Power fra Erik Rasmussen til morgensamling, der blev arrangeret FaceTime-samtaler med Pink Power-huset i Sierra Leone i engelsktimerne, der blev i starten af maj lavet udstilling med blandt andet Cheyennes personlige billeder fra Sierra Leone, og der blev sat en arbejdsdag i gang, så alle - eller i hvert fald stort set alle - gymnasieelever den 16. maj gik ud og tjente penge til Pink Power-organisationen - i stil med den velkendte Operation Dagsværk-dag.

Mia arbejdede hjemme, hvor hendes forældre betalte hende for at luge ukrudt, og Cheyenne, der arbejder på en café, ville donere sin dagsløn.

Masser af støtte

Det er blevet til foreløbig knap 2000 euro og masser af positive reaktioner fra skolekammeraterne på det velgørende initiativ:

- Mange er kommet og har sagt, at de synes, det er fedt, siger Cheyenne, der lige som Mia mener, at det ikke havde givet det samme, hvis ikke Erik Rasmussen havde været der til morgensamlingen.

Da var der stor lydhørhed og til dels måbende ansigter rundt omkring hos de andre elever.

- De synes, det er godt, man får et billede af forholdene i Sierra Leone, og Eriks foredrag gjorde meget, siger Mia.

Cheyenne kunne relatere til »rigtig meget« af det, Erik Rasmussen fortalte, og de andre fik tegnet et billede af forholdene, hvilket også FaceTime-samtalerne med folkene i Sierra Leone har ført til:

- Det, at man får et ansigt på, gør det mere realistisk, og man ved, hvor pengene går hen, siger Mia.

De to duborgske power-piger takker deres lærere og ledelse for god, direkte støtte, og de stopper ikke nødvendigvis her.

Om ikke særlig længe forlader Cheyenne godt nok Duborg-Skolen som student, men Mia har et år tilbage, og hun har fået mod på at gøre noget mere.

- Jeg gør måske noget næste år med nogle andre - for at holde det i live, siger hun.


Det betyder noget for fællesskabet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Den 1. juli tager blandt andre Jørgensby-Skolen en tur i Idrætsparken for at se Sydslesviglandsholdet spille EM-kamp.

Vores lærer - sangskriveren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Lisa Stammer er en af ophavspersonerne bag den officielle Europeada-sang. Og hendes elever i Slesvig har haft en finger med i spillet.

Vores lærer - landsholdsspilleren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Take Gniosdorz er 22 år, lærerstuderende og af og til vikar på blandt andet Jørgensby-Skolen i Flensborg. Men han er også landsholdsspiller i fodbold.

Scroll to top