Aktuelle Corona-informationer til Skoleforeningens forældre 27. maj 2020

Aktuelle Corona-informationer til Skoleforeningens forældre 27. maj 2020

Kære forældre

 Fra i dag vil der være undervisning på skolerne for alle klasser bortset fra 7. klasse (De følger efter fra den 1. juni). Men undervisningen bliver ikke, som vi kender den fra før Corona-tiden – skolen melder ud i hvilket setup børnene kan være på skolen.

På dagtilbudsområdet er førskolebørn nu tilbage i institutionerne og fra den 1. juni vil der efter planen være en indskrænket drift for alle børn i Skoleforeningens dagtilbud.

Vi vil opleve meget forskellige dagligdage på vore institutioner og det er vigtigt for jer at vide, at reglerne ikke kan blive omsat på samme måde i alle skoler og dagtilbud. Det er de lokale forhold samt institutionernes hygiejneplaner, der sætter rammerne for driften.

Det er institutionerne selv, der under inddragelse af samarbejdsrådene, omsætter de retningslinjer, der gælder i Slesvig-Holsten. Derfor kan driften i jeres institution se helt anderledes ud end driften i jeres venners eller bekendtes institution. Har I spørgsmål omkring driften, tag kontakt til jeres leder. 

Det er måske frustrerende, at det fortsat ikke er muligt, at alle børn kan komme i skole og dagtilbud hver dag. Men vi vil bede jer om at respektere de beslutninger der træffes lokalt i jeres institution. Det er ikke institutionslederne der har lavet de overordnede retningslinjer, men det er deres pligt at omsætte dem. Det er stadig ikke muligt at lave store børnegrupper, børnene skal holdes adskilt og det er kun muligt, når institutionen ikke er fyldt op. 

Vi håber, at I fortsat bakker hinanden og jeres pædagoger og lærere op i denne krisetid.

Hvad er det nye:

På skolerne er der ud fra hygiejnekonceptet et mix af nødpasning og matrikelundervisning i kombination med fjernundervisning. Nu kan fritidsområdet (SFO og HFO) igen starter med eftermiddagsaktiviteter for både børn der er om fattet af matrikelundervisning og af hjemmeundervisningen. Men igen gælder her, at skolen beslutter i hvilken grad dette er muligt. Spørg jeres skoleleder om den lokale udformning. Åbningen gælder foreløbig ikke SdUs Børne og Ungdomshuse.

På dagtilbudsområdet er der sket følgende ændringer, som gælder fra nu af:

  • Gravide, som i forbindelsen med fødslen modtager tilbuddet om såkaldt ”Boarding-Angebot”, har krav på nødgruppeordningen ifm deres sygehusophold.

  • Ligesom førskolebørnene bliver det også muligt, at børn, der modtager støtteforanstaltninger via det offentlige (typisk defineret som Integrationsmaßnahme, Frühförderung, Fachleistungsstunden) fremover kan møde op i dagtilbuddene. Det er institutionen, der i samarbejde med de respektive forældre vurderer, hvordan pasningsomfanget bliver mulig. 

  • Fremover kan også børn, med særlige sproglige udfordringer, komme i dagtilbuddene igen. Også her er det institutionen, der vurderer behovet i dialogen med de respektive forældre, for derefter at afstemme pasningsomfanget ud fra dagtilbuddets kapacitet

 

  • Det vil være muligt at sammensætte grupperne på en ny måde, idet man blander de nye grupper med nødgrupperne for at vende tilbage til institutionens oprindelige grupper fra før Corona-tiden. Gruppestørrelsen er på maksimalt ti børn.

Se også et uddrag af de nyeste bestemmelser omkring ”Betretungsverbot” og nødgrupper i skoler og dagtilbud:

Notdienst in Kita und Schule läuft weiter

In allen Einrichtungen wird weiterhin der bekannte Notdienst angeboten. Erweiterungen der

Berufsgruppen finden sie im Folgenden. Ansonsten ist das Betreten von Kindertagesstätten,

Krippen und Kinderhorten sowie Schulen verboten. Die Gruppengröße für die Notdienstbetreuung

wird auf bis zu 10 Plätze angehoben.

Vom Betretungsverbot ausgenommen sind

- diejenigen Beschäftigten, die zur Aufrechterhaltung der Notbetreuung erforderlich

sind.

- diejenigen Schüler*innen, die einen täglichen, hohen Pflege- und Betreuungsaufwand

benötigen, dem im häuslichen Rahmen nicht entsprochen werden kann, da

- diese Schülerschaft zur besonderen vulnerablen Bevölkerungsgruppe gehört. Für

diese Schüler*innen wird ein schulischer Notbetrieb (Betreuung) auf Elternwunsch

nach Entscheidung der Schulleitung sichergestellt.

 Vom Betretungsverbot ausgenommen sind weiterhin im Rahmen einer Notdienstbetreuung Kinder in Kindertageseinrichtungen und Schüler*innen bis zur 6. Klasse von allgemeinbildenden Schulen, Förderzentren, Ersatzschulen sowie von Schulen und Einrichtungen der dänischen Minderheit

von:

  • berufstätigen, alleinerziehenden Elternteilen unabhängig davon, in welchem
    Bereich sie arbeiten.
  • von Eltern, bei denen mindestens ein Elternteil in einem der folgenden kritischen
    Kernbereichen arbeitet.
  • Voraussetzung in beiden Fällen ist jedoch, dass Sie keine andere Möglichkeit 
    der Betreuung Ihrer Kinder haben.
  • Schülerinnen und Schülern, die selbst Eltern sind, und an einer Abschlussprüfung oder an der Vorbereitung auf eine Abschlussprüfung in der Schule teilnehmen.

Nødgrupperne er stadigvæk forbeholdt forældre i følgende erhverv indenfor de kritiske kerneområder som nu er udvidet (markeret med rødt):

  • Energie - Strom, Gas, Kraftstoffversorgung etc. (§ 2 BSI-KritisV),
  • Wasser: Öffentliche Wasserversorgung, öffentliche Abwasserbeseitigung (§ 3 BSIKritisV)
  • Ernährung, Futtermittelhersteller, Hygiene (Produktion, Groß-und Einzelhandel) – inkl. Zulieferung, Logistik (§ 4 BSI-KritisV),
  • Informationstechnik und Telekommunikation – einschl. der Einrichtung zur Entstörung und Aufrechterhaltung der Netze (§ 5 BSI-KritisV),
  • Gesundheit - Krankenhäuser, Rettungsdienst, ambulante, stationäre und teilstationäre Pflege, Niedergelassener Bereich, Angehörige der Gesundheits- und Therapieberufe, Medizinproduktehersteller, Arzneimittelhersteller und -großhändler, Hebammen, Apotheken, Labore, Sanitätsdienste der Bundeswehr (§ 6 BSI-KritisV), sowie die für den ordnungsgemäßen Betrieb einer stationären Pflegeeinrichtung erforderlichen Dienstleistungen (Nahrungsversorgung, Hauswirtschaft, Reinigung), notwendige medizinische Dienstleistungen für die Tiergesundheit
  • Finanzen - ggf. Bargeldversorgung, Sozialtransfers (§ 7 BSI-KritisV),
  • Arbeitsverwaltung, Jobcenter und andere Sozialtransfers
  • Transport und Verkehr – Logistik für die KRITIS, ÖPNV (§ 8 BSI-KritisV),
  • Entsorgung (Müllabfuhr, Abwasser)
  • Medien und Kultur - Risiko- und Krisenkommunikation,
  • Kernaufgaben der öffentlichen Verwaltung, insbesondere Regierung und Parlament, Polizei, Feuerwehr, Katastrophenschutz, Justiz, Veterinärwesen, Küstenschutz, Hochwasserschutz
  • Lehrkräfte und alle weiteren in Schulen Tätige; in Kindertageseinrichtungen Tätige Sowie Tagespflegepersonen
  • Leistungsangebote der Eingliederungshilfe nach dem SGB IX; stationäre Einrichtungen der Jugendhilfe und ambulante sowie teilstationäre Angebote der Jugendhilfe als notwendige Voraussetzung für die Gewährleistung des Kindeswohls nach dem SGB VIII,
  • Leistungsangebote der Eingliederungshilfe nach dem Neunten Buch Sozialgesetzbuch, stationäre Gefährdetenhilfe, stationäre Einrichtungen der Jugendhilfe und ambulante sowie teilstationäre Angebote der Jugendhilfe als notwendige Voraussetzung für die Gewährleistung des Kindeswohls nach dem Achten Buch Sozialgesetzbuch.
  • Rechtsanwältinnen und Rechtsanwälte, Notarinnen und Notare, Steuerberaterinnen und Steuerberater, Berufsbetreuerinnen und Berufsbetreuer und deren Kanzleipersonal;
  • Sicherheitspersonal, Hausmeister und Gebäudereiniger für die zuvor aufgeführten Bereiche.

Det handler om mod

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Mod er en styrke. Og selv om ikke alle synes, de er modige, er de det måske alligevel. Det ved indskolingen i Store Vi-Vanderup.

Scroll to top