Hvad skal jeg kunne?

Du skal først og fremmest have lyst til mere musik!

Hvilke optagelseskrav stiller SKURK?

SKURK er ikke kun for de sydslesvigske ”supertalenter”, men du skal være en øvet instrumentalist. Du skal være god til at orientere dig i et nodebillede og det er en fordel, at have orkester- eller sammenspilserfaring andre steder fra. Det er dog ikke et krav. Du skal have lyst til at bruge tid på forberedelse hjemme, da SKURK kun mødes til fælles prøver 8-10 gange årligt og hver sæson tager hul på et nyt repertoire.

Som sanger har du mulighed for at arbejde lidt anderledes. Her er karakteren af din stemme og din evne til kunne holde en stemme alene og synge rent dét, som er det vigtigste.

Du skal være indstillet på at prøverne foregår lørdage og at vi forventer, at prøverne har stor prioritet i din planlægning med skole, job, familie og venner. Det kan i nogle tilfælde betyde, at du må vælge andre ting fra, for at kunne medvirke i en prøve.

 

Hvad koster det at være med i SKURK?

Det koster tid og engagement – og 15 Euro i materialegebyr.

 

Hvordan søger jeg om optagelse i SKURK?

Alle interesserede kan aflægge prøvespil/forspil, som vurderes i forhold til klang, melodisk og rytmisk forståelse samt musikalsk og personligt udtryk. Det kan være en stor udfordring at stille op til forspil, men har man først overvundet dén situation, er man parat til mange flere udfordringer! Ligeså vigtigt er det, at forspillet er en måde hvorpå orkestrets dirigent kan danne sig et indtryk af den enkelte ansøger og dermed finde den bedste ”plads ”. Forspillet afsluttes med en kort samtale.

Forspillet foregår i en afslappet atmosfære på Christian Paulsen-Skolen i Flensborg med selvvalgte opgaver og en lille hørelære-opgave. Når du vælger dit stykke, er det ikke sværhedsgraden, som er det vigtigste. Vælg noget du er tryg ved og som du kan spille godt – uanset hvor længe du har spillet og på hvilket niveau.

Ved forspillet lytter Bente Stenger og Bjarne Stenger-Wullf.

Yderligere oplysninger, vedr. dato og klokkeslæt, fås via mail hos:

Bente.Stenger@skoleforeningen.org

Scroll to top