Projekt

Fremtidens helte kommer fra Risum og Nibøl

De danske skoler i Risum og Nibøl tog sig af halvdelen af præmiepuljen i en bæredygtighedskonkurrence udskrevet af VR Bank Nord.

Fremtidens helte kommer fra Risum og Nibøl
På Nibøl Danske Skole har eleverne i 5.-6. klasse i foråret lagt sig i selen for give deres bud på, hvordan man kan gøre noget for den verden, vi lever i.
Det mundede ud i en række ansøgningsvideoer, som eleverne udvalgte to fra og sendte til VR Bank Nord i håbet om at komme i betragtning til en titel som »Fremtidens helte 2024« (Helden der Zukunft) i bankens nyetablerede bæredygtighedskonkurrence.
Den ene video viste, hvor stor en synder tekstilindustrien er i CO2-regnskabet, og sluttede med et ønske om 2500 euro til blandt andet symaskiner, broderirammer og en plotter, så gammelt tøj kan få nyt liv. 
Den anden video handlede om vand og den al for megen plastik, der ender i naturen, og fremsatte et ønske om hjælp til at spare på plastikken, nemlig ved hjælp af 3500 euro til en vandpost på skolen og bæredygtige metaldrikkeflasker til alle elever. 
 
Dobbelt op 
Midt i maj kom der svar fra banken, og det var ikke alene positivt - det var dobbelt positivt. De danske elever i Nibøl er nemlig dobbelte vindere.
»Jeres projekt vandpost har overbevist juryen. I er blevet valgt som ’Fremtidens helte 2024’. I har virkelig gjort jer mange tanker og megen umage og har også overbevist os med jeres anden video om at upcycle tøj. I er dermed dobbelt ’Fremtidens helte’-vinder«, lød det blandt andet fra VR Bank.
 
Død biotop
Også Risum Skole/Risem Schölj deltog i konkurrencen, for i Risum havde de danske elever engang en biotop. 
Det var en oase med en lille dam med fisk omgivet af planter, hvor naturen kunne få lov at passe sit. 
Det gjorde den også, men ikke på helt hensigtsmæssig vis. Der kom nemlig gerne en grådig fugl med et langt spidst næb forbi for at nuppe sig en fisk, og den prikkede efterhånden så mange huller i dammens plastikbund, at vandet løb ud, og fiskene døde. 
Så skolen ønsker sig en ny og mere fremtidsholdbar biotop, og til det er der brug for penge. 
Derfor havde skolen lavet en videoansøgning til VR Bank, hvori den ønskede sig 4500 euro. 
 
Officiel uddeling
Den 13. juni var skolerne inviteret på besøg i VR Banks Nibøl-filial for at modtage deres præmier, og indtil da vidste de ikke med sikkerhed, hvor meget de havde vundet - kun at de HAVDE vundet. 
Risum Skole fik de ønskede 4500, hvilket var det højest givne beløb til et enkelt projekt, og Nibøl Danske Skole fik to gange 2500 euro plus de ønskede metalflasker til hele skolen samt de nye elever, der starter efter sommerferien, til en værdi af 1000 euro.
I alt ti projekter blev præmieret, og da banket havde udloddet i alt 20.000 euro, har de to danske skoler således taget sig af over halvdelen af den samlede præmiesum.
 

PinkPower-dagen på Duborg

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Efter både gymnasieeleverne og eleverne i fællesskolen på Duborg-Skolen tog ud og arbejdede en dag i henholdsvis maj og juni, er der nu sat tal på indsatsen.

Kunstlærer kæmper videre for sit fag

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Næste skoleår tilbyder Duborg-Skolen ingen kunstprofil til de nye gymnasielever. Der har ganske enkelt ikke været interesse nok.

Gang i den på Jøby

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Tirsdag morgen startede for fuld musik, da Jørgensby-Skolens frivillige musikhold gav koncert.

Scroll to top