Vores lærer - sangskriveren

Lisa Stammer er en af ophavspersonerne bag den officielle Europeada-sang. Og hendes elever i Slesvig har haft en finger med i spillet.

Da SdU udskrev en konkurrence om at skrive en officiel sang til mindretallenes europamesterskaber i fodbold, Europeada, var Lisa Stammer og hendes veninde Nike Engels sikre: »Vi skal bare være med«.

De to 19-årige, der var på A.P. Møller Skolens æstetiske profil frem til studentereksamen sidste år, satte sig til klaveret og fik i løbet af ganske kort tid skrevet »Vor sang«, som den hedder.

- Vi syntes, det ville være rart, hvis man så bare sagde: »Nu skal vi synge vor sang«, begrunder Lisa Stammer sangens titel.

Siden tog Nike ud at rejse, og Lisa tog sig af resten. Blandt andet fik hun hjælp til sangen - og musikvideoen - af eleverne på Hiort Lorenzen Skolen i Slesvig, hvor hun er tilkaldevikar.

Skolens kor synger nemlig med på sangen, der blev så god, at Lisa og Nike vandt konkurrencen.

Derfor er »Vor sang« blevet Europeada-sang, og man kan høre den og Hiort Lorenzen Skolens indsats på levende billeder i videoen, der er tilgængelig på www.landsholdet.sdu.de/vor-sang.


Eleverne skal informeres – og det bliver de

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Der er ingen, der bliver fremhævet frem for andre, når de unge sydslesvigere skal vejledes omkring deres fremtid. Alle muligheder bliver lagt på bordet, siger Skoleforeningens konsulent for Uddannelse og Job.

Motionsdagen er lagt i elevhænder

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

På A. P. Møller Skoler er det eleverne på 12. årgangs idrætsprofil, der arrangerer motionsdagen før efterårsferien for resten af skolen.

Scroll to top