Trivsel og læring hænger sammen

Trivsel og læring hænger sammen

På Cornelius Hansen Skolen har alle elever i starten af skoleåret haft to trivselsdage.

- Det er ikke noget, vi afholder, fordi vi tænker, at eleverne så skal trives rigtig meget på de her to specifikke dage. Trivsel er noget, der skal være bredt ud over alle skoledage, og noget vi har fokus på hele tiden, siger skolens leder Pernille Hansen Brown.

- Når vi gør det nu i starten af skoleåret, er det overordnede formål, at vi får lagt nogle gode grundsten for vores læringsfællesskaber i det kommende skoleår. Det er lang tid siden, at eleverne har været sammen i et læringsfællesskab. Så det er et godt tidspunkt til at reflektere og tale om, hvordan vi gerne vil være sammen, siger hun.

De ti årgange på skolen har arbejdet med mange forskellige ting i forhold til trivsel. I 10. klasse har de været sammen med en motivationstræner og har lært om, hvordan de motiveres, og hvordan de motiverer hinanden, og hvad der er vigtigt for at arbejde motiveret. I en anden klasse har de kigget på, hvordan man udnytter hinandens ressourcer i læringsfællesskabet.

- Vores 9. klasse skal i år i gang med deres store projektopgave, så der arbejder de med, hvordan man danner grupper, hvad der er vigtigt at have med af forskellige kompetencer i en gruppe, og hvordan årgangen kan blive god til at danne grupper, der tager højde for, at folk er forskellige, siger Pernille Hansen Brown.

Et godt fundament

På Cornelius Hansen Skolen har man en fleksibel indskoling. Det betyder, at elever i første og anden klasse undervises sammen.

- Vores to nye 1/2 klasser danner jo helt nye læringsfællesskaber. Eleverne får i løbet af de to trivselsdage nogle gode oplevelser med hinanden og lærer om konflikthåndtering, siger skolelederen.

- Det særlige her er, at du har en gruppe med nye i 1. klasse og en gruppe med lidt mere erfarne elever i 2. klasse. De kan givet nogle af deres erfaringer videre til indskolingseleverne, siger Pernille Hansen Brown:

- Der er en sammenhæng mellem trivsel og læring, som vi altid skal have fokus på. De to ting forudsætter hinanden og kan ikke deles op. Tilsammen danner de et godt fundament for en skole.


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Scroll to top