Tillykke Danmark - med højskolerne

Den 7. november 2019 er det 175 år siden, den første højskole blev oprettet i Danmark. Det bliver markeret over hele landet. Også på Jaruplund Højskole. , hvor vi i samarbejde med Støttekredsen for Jaruplund Højskole åbner dørene til arrangementet ”Spis, syng og sank sammen” suppleret med en koncert med Helene Blum & Harald Haugaard.

Tillykke Danmark - med højskolerne

Den 7. november 1844 åbnede Danmarks første folkehøjskole i Rødding, og dermed var grunden lagt til en bevægelse og en skoleform, som har haft afgørende betydning for udviklingen af det danske samfund.

På højskolerne har dannelse og uddannelse gået hånd i hånd og medvirket til at oplive og oplyse, så vi i dag har et af de mest sammenhængende og oplyste samfund i verden. N.F.S. Grundtvigs banebrydende tanker om højskolen og livsoplysning har bredt sig verden over, og højskolen har det godt. Der er i dag 70 højskoler i Danmark, og der kommer stadig flere elever, både unge og ældre.

Vi markerer jubilæet landet over. Ikke blot ved at se tilbage og fejre fordums bedrifter, men ved at invitere ind til en samtale om, hvordan vi fortsat kan medvirke til at præge udviklingen af det danske samfund og fællesskabet. Vi håber, at mange vil komme forbi en af de højskoler, som inviterer til debat, sang, optræden og fest.

På Jaruplund højskole er vi også med til at markere 175-årsdagen, Vi har valgt, i samarbejde med Støttekredsen for Jaruplund Højskole, at åbne dørene kl. 18.00 for alle interesserede til arrangementet ”Spis, syng og sank sammen” suppleret med en koncert med Helene Blum & Harald Haugaard. En aften hvor vi udover at spise, synge og tale sammen også får mulighed for en intim koncert i konference salen med Helene Blum & Harald Haugaard. Tilmelding er grundet begrænset plads nødvendig og kan gøres på mail til kontoret@jaruplund.de eller telefon +49 (0) 4630 9691 40. Prisen er 10,- euro for medlemmer af støttekredsen og 15,- euro for ikke medlemmer. Vi glæder os til atter en rigtig god aften på Jaruplund Højskole, og tilmeldinger er efter ”først til mølle princippet”.

Fakta

Den 7. november er det 175 år siden, den første højskole i Danmark slog dørene op.Læs mere om Højskolernes 175-års jubilæum på www.hojskolerne.dk/175.

50 højskoler medvirker til at markere dagen den 7. november. Læs mere om, hvilke højskoler, og hvad de laver på www.hojskolerne.dk/175

Der findes 70 højskoler over hele landet. Sammenlagt er der årligt ca. 50.000 elever/kursister. Se flere tal på www.ffd.dk/fakta/statistik


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Scroll to top