Skoler stod op for demokratiet

»I disse dage er skolerne mere end nogensinde et sted, hvor børn og unge lærer demokratisk bevidsthed«, lyder det i oplægget til #IchStehAuf.

I forbindelse med valget til Europa-Parlamentet søndag den 9. juni, har skoler over hele Tyskland deltaget i et initiativ, der prøver at synliggøre vigtigheden af værdierne demokrati og mangfoldighed. Initiativet hedder »#IchStehAuf - Schulen für Demokratie und Vielfalt«. 

Aktionen fandt sted torsdag den 6. juni, og blandt dem, der gik forrest som et godt eksempel, var Duborg-Skolen i Flensborg.

- Vi ville prøve at samle flest mulige elever i skolegården for sammen at »stå op for« demokratiet og mangfoldigheden og gøre opmærksom på, at værdierne er vigtige for os her på skolen, begrunder rektor Heino Aggedam torsdagens aktion.

Den blev gennemført af elevrådet, som ifølge formand Lisa Hoffmann syntes, det var »en fed ide« og en god måde at vise engagement på. 

- Det er tid til at tage vores demokrati og vores fremtid i hænderne, sagde hun blandt andet til sine skolekammerater i skolegården og opfordrede alle, der kan, til at stemme ved Europavalget tre dage senere.

Og så bad hun alle om at sætte sig på hug, talte til fem, og så rejste alle sig op - for demokrati og mangfoldighed.


Det betyder noget for fællesskabet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Den 1. juli tager blandt andre Jørgensby-Skolen en tur i Idrætsparken for at se Sydslesviglandsholdet spille EM-kamp.

Vores lærer - sangskriveren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Lisa Stammer er en af ophavspersonerne bag den officielle Europeada-sang. Og hendes elever i Slesvig har haft en finger med i spillet.

Vores lærer - landsholdsspilleren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Take Gniosdorz er 22 år, lærerstuderende og af og til vikar på blandt andet Jørgensby-Skolen i Flensborg. Men han er også landsholdsspiller i fodbold.

Scroll to top