Skoler

To danske bidrag præmieret

Vinderne af »vocatium Schulpreis«, en regional konkurrence, der opfordrer deltagerne til at gøre sig tanker om deres fremtidige erhvervskarriere, blev kåret torsdag aften. Blandt dem er to videoer fra to danske skoler i Flensborg.

 

 

 

To danske bidrag præmieret

Hvad er det egentlig, du vil med dit liv? Hvad kunne du tænke dig at arbejde med? Og hvorfor?

Det er nogle af de spørgsmål en række unge mennesker har skullet stille sig selv for at deltage i den konkurrence, Institut für Talententwicklung og den regionale afdeling af Arbeitgeberverband netop har kåret vinderne af.

Lærlinge og elever under uddannelse blev opfordret til at skrive om, hvorfor de elsker deres uddannelse, og skoleelever skulle lave en film om deres jobvalg.

I sidstnævnte kategori kan Dansk Skoleforening for Sydslesvig stolt bryste sig af at stille med to af de tre vindere, nemlig Jaylie Sanna Müllegger, Hannah Sadeghi, Leonie Thomsen, Melina Katharina Lassen og Alysha Svensson fra 10. klasse på Jens Jessen-Skolen og Emilia Lorenzen fra Duborg-Skolen.

Anden- og tredjeplads

Pigerne fra Jens Jessen-Skolen kom under overskriften »Entdecke deine Leidenschaft: Dein Weg zum Erfolg« med en opfordring til at holde øjnene åbne, for der er masser af muligheder for at finde og komme til at arbejde med lige præcis det, man gerne vil. Det fik de en andenplads og tilsammen 1000 euro for. 

Emilia Lorenzens bidrag »Mein Praktikum beim Theater«, var en humoristisk fortælling om den praktik, hun var i, da hun sidste år gik i 8. klasse på Duborg-Skolen. Den er skabt af 516 enkeltbilleder af vidt forskellige Lego-figurer i vidt forskellige situationer på et teater, og den imponerende film indbragte hende en tredjeplads i konkurrencen og 500 euro.

Dobbelt vinder

For Mette Lorenzen, der er lærer på Jens Jessen-Skolen, var torsdagens prisuddeling i Walzenmühle i Flensborg en helt særlig aften.

Hun underviser i faget MyLife, som F10 har obligatorisk, men som ikke har nogen læreplan. 

Da Mette Lorenzen også er skolevejleder, fandt hun det nærliggende at bruge undervisningstiden på »noget med livsduelighed og job/uddannelse«, fortæller hun.

Hele holdet var med i projektet, men kun to hold valgte at indsende deres video, og så var Jaylie, Hannah, Leonie, Melina og Alysha altså blandt vinderne med deres bidrag. 

Men ikke nok med, at hendes elever vandt - Mette Lorenzen kunne glæde sig dobbelt, da den anden danske vinder, Emilia, er hendes datter. 

- Det er da lidt sjovt, at jeg havde to funktioner ved prisoverrækkelsen, siger hun.

Efter at have arbejdet med projektet i skolen, fortalte Mette Lorenzen sin datter om det, og fluks kastede Emilia sig over også at lave en film.

- Det var lidt en spontan ide, indrømmer Emilia, der kun havde en enkelt nat til rådighed, inden tidsfristen for aflevering udløb. 

Den brugte hun. 

Kl. 22 satte hun sig til at arbejde med de små Lego-figurer, og kl. 05 var filmen færdig. At den så ovenikøbet kastede 500 euro af sig, kaldte AGV-forretningsfører Christian Jaekel ved torsdagens prisuddeling for »en pæn timeløn, når man ser sådan på det«.

Se filmene her

https://youtu.be/tbE-aOCwgaw

https://youtu.be/VMh3o2BkgXU

Fakta

Vinderne er fundet blandt indsendte bidrag fra elever og lærlinge i det lokale Arbeitgeberverbands område: Flensborg, Slesvig-Flensborg og Egernførde.

Der var ingen regler for videofilmene. Alt, der var muligt, var tilladt. Hver film skulle bare vare mellem 1:45 og 2:00 minutter. 

Videoerne blev bedømt efter kriterierne kreativitet/originalitet, sammenspil mellem indhold og billede samt betydning, vigtighed og relevans.


PinkPower-dagen på Duborg

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Efter både gymnasieeleverne og eleverne i fællesskolen på Duborg-Skolen tog ud og arbejdede en dag i henholdsvis maj og juni, er der nu sat tal på indsatsen.

Kunstlærer kæmper videre for sit fag

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Næste skoleår tilbyder Duborg-Skolen ingen kunstprofil til de nye gymnasielever. Der har ganske enkelt ikke været interesse nok.

Gang i den på Jøby

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Tirsdag morgen startede for fuld musik, da Jørgensby-Skolens frivillige musikhold gav koncert.

Scroll to top