Pippi holder fødselsdag

Nordisk Litteraturuge på Harreslev Danske Skole.

Pippi holder fødselsdag

I Sydslesvig, de nordiske lande og i Baltikum afholdes der fra i dag en »Nordisk Litteraturuge«. Det et højtlæsningsarrangement, hvor den samme nordiske litteratur læses under mottoet »Tænd et lys og læs sammen med hele Norden«. Hvert år vælges et nyt tema samt en ny børne-, en ungdoms- og en voksenbog, som på en eller anden måde hænger sammen med temaet. Temaet er i år: Fest i norden, fordi det er Foreningen Nordens 100 års fødselsdag. Børnebogen i år er »Pippi holder fødselsdag« af Astrid Lindgreen. Ungdomsbogen er »Sofies Verden« af Jostein Gaarder og voksenbogen er »Babettes gæstebud« af Karen Blixen. Her til morgen kunne eleverne på Harreslev Danske Skole således lytte til deres skolebibliotekar Jasmin Paulsen, som læste Pippi Langstrømpe for dem. Foruden i skolerne læses der også på biblioteker, kulturinstitutioner og mange andre steder i hele norden.


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Scroll to top