»Nomernes far« kom til Sydslesvig

Kendt danske forfatter med foredrag to steder i Sydslesvig.

»Nomernes far«  kom til  Sydslesvig

Forleden var forfatteren Jan Kjær på besøg i Sydslesvig. Her berigede han over 300 børn fra mellemtrinnet med et sprudlende og spændende foredrag. Jan Kjær er blandt andet kendt for sine bogserier om Nomerne.

Med udgangspunkt i sine bøger viste Jan Kjær, hvordan han opbygger en historie, og hvilke tricks han bruger, når han tegner. Her fik et par enkelte elever også mulighed for at battle mod Jan Kjær ud i tegningens kunst.

Foredraget blev krydret med sjove anekdoter fra Jan Kjærs tid som tegner i Hollywoods filmbranche og som historieudvikler for LEGO. 

Jan Kjær har skrevet +60 bøger og er udkommet i 15 lande. Han har modtaget to ORLA-priser, KFPLC-Forfatterprisen og Bedste Billedbogsserie ved Børnevalget. Jan Kjær har en fantastisk evne til at skabe forbindelse med børnene, hvilket de mange deltagende elever uden tvivl kan nikke genkendende til. Mange børn havde travlt med at få deres tegninger og bøger signeret efterfølgende, ligesom der blev taget et hav af selfies med den populære forfatter. 

Der var selvfølgelig gratis Jan Kjær-plakater til alle deltagende klasser med fede motiver fra nogle af hans bøger.

Som optakt og forberedelse til foredraget, havde skoler, PLCer og elever forberedt sig godt med blandt andet fine lokale udstillinger med Jan Kjær udgivelser, boganmeldelser, tegninger og oplæsning af hans bøger.

Jørgensby Skolen og Sønder Brarup Danske Skole var fremragende værter for de to arrangementer, hvilket kun var med til at skabe en fantastisk helhedsoplevelse for alle. 

CFU har søgt og fået midler fra Statens Kunstfond fra puljen ”Levende litteraturmøder for børn og unge”, hvilket har muliggjort Jan Kjærs besøg i Sydslesvig. 

Arrangementerne var ubetinget en succes, så det kan bestemt ikke udelukkes, at han igen gæster Sydslesvig.


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Scroll to top