Kreativt lanterneløb

Kreativt lanterneløb

Traditionen blev brudt i Sønder Brarup Børnehave, og dog ikke.

- I år har vi valgt at holde lanternefesten på en helt særlig måde. Vi ville absolut gøre det muligt at lave lanterner, synge lanternesange og hygge sammen til en lanternefest. Det var lederen Bente Jürgensen, som i samarbejde med samarbejdsrådet fandt på ideen, at vores lanternefest skulle finde sted om morgenen og det synes alle, både børn, personale og forældre rigtig godt om, siger pædagog Lea Piepgrass!
- Vi inviterede alle børnehavens børn til festen kl. 7.00 om morgenen. Det blæste helt vildt meget og lanternerne kom ordentlig i gang med at: ”gynge i en snor”. Sommerfuglegruppen (de 5-6 årige) og kokongruppen ( de 3-4 årige) gik over Sønder Brarup skolens skolegård mens de sang:” Jeg går om aftenen så gerne”. Der ligger lidt ironi i det, og dog var alle de flotte lysende lanterner, atmosfæren og de mange sangstemmer det værd, at alle skulle så tidligt op, siger hun.

Før skolebørnene kom, var grupperne vendt hjem og fik en lækker og ekstrem hyggelig morgenmad i deres grupperum, med varm kakao og selvbagte boller.

- Vores mindste, larvegruppen (de 1-3 årige) tog en kort men langvarig tur rundt om kirken, som ligger lige ved siden af institutionen. Hjemme igen var der allerede blevet dækket bord og gjort klar til en uforglemmelig lanternemorgenmad.

I Rendsborg-Bydelstorp dagtilbud har man holdt fast i traditionen omkring lanterneløb.

- Vi har planlagt det uden forældre og er gået gruppevis. Det har været et stort højdepunkt for vores børn og de har glædet sig rigtig meget til denne dag. Vi valgte at gå tidlig om morgenen, så det forblev i børnehavetiden og vi har haft stor opbakning af forældre omkring emnet og den måde vi har løst det på, siger dagtilbudsleder Cecilia P. Sørensen.
- Både store og små har været med til processen og vi har efterfølgende dækket op med hjemmebagt boller og kakao, hvilket har gjort dagen til noget helt speciel trods omstændighederne, siger hun.

 Specielle tider kræver kreativitet og specielle tiltag, også i Ringvejens Vuggestue.

- I den mærkelige tid som vi lige for tiden står i, kræves der meget af det pædagogiske personale, udover ekstra hygiejne og rengøring. Pædagogiske tiltag skal omtænkes for at gøre dagligdagen så almindelig som overhovedet muligt. Sådan var det også med lanternefesten. Den fandt sted uden forældre og om dagen, siger souchef Ann-Christin Schramm.
- Derfor ryddede vi krybbeskuret satte guirlander og lys op, og tændte for musik derinde. Så kom børnene ind i skuret med deres egen lanterne i hånden, Vi holdt en lille rundkreds med guitarmusik til, hvor lanternesangene blev sunget og vi dansede til forskellig slags musik.

Efterfølgende har vi evalueret lanternefesten. Børnene og personalet har været meget glad for denne anderledes lanternefest i år, som for os var et af de bedste vi har holdt her i vuggestuen da det har været på børnenes præmisser, siger hun.


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Scroll to top