Gør et hop...og du er i job

I Oksevejens Daginstitution har børnene været på arbejde stort set hver dag i to måneder. Og det har været en ubetinget succes.

Når man de seneste mange uger er trådt ind i Oksevejens Daginstitution i Sporskifte, er man blevet mødt af en helt ny udsmykning. 

En masse billeder, som forældrene havde taget af deres arbejdssituation, var sat op på væggen, og malerpensler, værktøj, forskellige redskaber og uniformer hang ned fra loftet.

Gik man lidt længere ind, var der både frisørsalon, hvor det lange hår blev sat op med spænder, og en dyreklinik, hvor syge tøjdyr kunne komme på benene igen. Også cirkus, snedkerværksted, systue, posthus og bageri/restaurant havde åbent hver formiddag.

Og lige præcis sådan skulle det være, for det seneste fællesprojekt mellem børnehaven og vuggestuen i Oksevejens Daginstitution har under overskriften »Gør et hop...og du er i job« nemlig haft job og erhverv som overordnet emne.

- Vi ville gerne vise børnene, hvor forskellige slags job man kan have - og hvor vigtige de alle sammen er, siger dagtilbudsleder Stina Purrucker og lister flere af projektets læringsmål op:

Øget ordforråd, udvikling af sproget, relatering til eget liv (forældrenes arbejdsliv), kendskab til samfundet, almen viden om, hvordan verden hænger sammen, sanseoplevelser og opdagelse af nye lege. 

I vuggestuen har der været blå blink, bondemand og læge, der er blevet malet mel og bagt af det, og børnene har været på besøg ved den lokale bager, det lokale gartneri og på en gård med masser af dyr. 

Mange oplevelser

I børnehaven har børnene haft lidt mere travlt.

Når de havde været til frisør og på dyreklinik om formiddagen, fortsatte dagen i fordybelsesgrupper med henholdsvis zumba, læge, bondemand og kunstner som emne.

Hver fredag var der fælles rundkreds med vuggestuen, hvor der blandt andet blev sunget flere selvdigtede projekt-sange, og en dag om ugen var sat af til ekskursioner. 

Her har børnene så kigget indenfor på Flensborg Avis, fået taget fingeraftryk hos politiet, sejlet med kaptajnen mellem Flensborg og Lyksborg, været på brandstationen, apoteket og i teateret og haft et par helt særlige highlights, da de blev dybt betaget af livet omkring de orange biler hos TBZ, og der blev udklækket kyllinger på kontoret.

Sidstnævnte gik børnene så meget op i, at de brugte lang tid på bare at sidde og se på kyllingerne, holde dem engang imellem og næsten dagligt havde deres forældre med inde for at vise dem, hvordan kyllingerne nu havde det.

- Børnene har fået en masse oplevelser, og vi har oplevet åbne, modtagelige og nysgerrige børn, siger Stina Purrucker 

- I januar satte vi vores mål op og fandt ud af, hvad vi ville med projektet, og hvad vi ville tilbyde børnene. Så gik vi alle hjem og tænkte, og der er løbende kommet ny inspiration og nye ideer. Der har været stor dynamik, og det smitter, siger hun.

Styrker institutionen

Samtidig hæfter hun sig ved, at det at være fælles om et projekt i vuggestue og børnehave, giver noget til alle:

- Det styrker os som institution på den måde at mærke og understrege, at vi er EN institution med EN læreplan og med fælles mål, siger hun.

Projektet varede fra den 15. april til den 14. juni og sluttede officielt den 21. juni med en fælles afslutning med forældrene og et »best of« af de seneste ugers arbejde. 

Og i en »best of« var der selvfølgelig særligt én ting, der ikke måtte mangle:

- Kyllingerne kom på besøg den eftermiddag, så der var stor gensynsglæde, fortæller en tilfreds Stina Purrucker.


PinkPower-dagen på Duborg

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Efter både gymnasieeleverne og eleverne i fællesskolen på Duborg-Skolen tog ud og arbejdede en dag i henholdsvis maj og juni, er der nu sat tal på indsatsen.

Kunstlærer kæmper videre for sit fag

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Næste skoleår tilbyder Duborg-Skolen ingen kunstprofil til de nye gymnasielever. Der har ganske enkelt ikke været interesse nok.

Gang i den på Jøby

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Tirsdag morgen startede for fuld musik, da Jørgensby-Skolens frivillige musikhold gav koncert.

Scroll to top