Førstehjælp på skoleskemaet

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Nogle gange lykkes det bare at ramme noget, der interesserer alle på alle klassetrin.

En sådan aktivitet var der på Treja Danske Skole, da der i slutningen af februar var førstehjælp på skemaet for alle 49 elever.

- Det kan være, der er en, der falder og slår sig, og så skal en anden elev gerne kunne hjælpe, forklarer lærerne Maja Viereck og Jelena Pirkstin om grunden til at introducere eleverne til førstehjælp. 

De var med i henholdsvis 5.-6. klasse og 3.-4. klasse og oplevede, at eleverne er godt tilfreds med at lære førstehjælp, fordi de synes også, det er vigtigt at kunne hjælpe, hvis der skulle være brug for det.

Alutæpper og kunstblod

Kurset blev gennemført i tæt samarbejde med Tysk Røde Kors (DRK), og den udsendte instruktør Angelika Polzin kom med tips og tricks til hurtig, effektiv førstehjælp målrettet de forskellige aldersgrupper.

Mens de mindste i 1.-2. klasse lærte at sætte plaster på, var hjælpen taget et skridt eller to videre på de ældre klassetrin, hvor 5.-6. klasse blandt andet viste sig ret ferme til at lægge en patient i aflåst sideleje. 

I 3.-4. klasse blev eleverne blandt andet præsenteret for et æg med en lille cykelhjelm, og de forstod bagefter godt vigtigheden af at beskytte sit hoved, når man stiger op på den tohjulede. 

Alutæpper og kunstblod var også blandt rekvisitterne, og så var dagens instruktør meget positiv over at have en mobiltelefon på sig eller i hvert fald i umiddelbar nærhed, hvilket børnene ifølge deres lærere syntes, var »super dejligt«.

Begejstring og engagement

Da førstehjælpskurserne gennemføres jævnligt, har nogle af de ældre elever allerede en vis erfaring. 

- Man kunne godt mærke, at der var nogle ting, de alle kunne, for eksempel var de slet ikke i tvivl, da de skulle lægge en trykforbinding. De kan det, og de var ret stolte over det, siger Maja Viereck.

Det tilstræbes at holde førstehjælpskurserne i Treja et gang om året, men noget tyder på, at kursisterne næsten ikke kan få nok. 

I hvert fald var der så stor begejstring og så meget engagement fra elevernes side, at det var svært for Angelika Polzin at overholde tidsplanen, og dagen bliver på lærerværelset betegnet som »en ubetinget succes«.


Det handler om mod

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Mod er en styrke. Og selv om ikke alle synes, de er modige, er de det måske alligevel. Det ved indskolingen i Store Vi-Vanderup.

Scroll to top