En særlig dag med SFO

Fredagen efter Kristi himmelfartsdag tog Oksevejens SFO en tur ud af huset for at spille minigolf.

Når det er helligdag om torsdagen, er der mange, der også vælger at holde fri om fredagen.

Det kunne tydeligt mærkes i SFO’en på Oksevejens Skole, da der fredag efter Kristi himmelfartsdag kun var en tiendedel af det daglige klientel til stede.

Men dagens syv børn fik så til gengæld en særlig oplevelse, for det er der plads til på særlige dage. Og denne dag VAR noget særligt.

Det er nemlig meget sjældent, at der er så få børn. Ikke engang i feriepasningen, når der gerne er 20-25 stykker, kommer man så langt ned, fortalte de voksne, Carlotta Habild og Tibor Ambs, der lige som børnene forstå at nyde disse særlige dage.

- Når der ikke er så mange, kommer man mere i kontakt med den enkelte. Det er meget nærværende, og det giver noget andet, sagde Tibor Ambs, mens Carlotta Habild bekræftede:

- Det ER en særlig dag.

Og så er der til hverdag, når ungerne først kommer efter skoletid, heller ikke tid til at tage ud af huset i flere timer - som det var tilfældet denne dag.

De små sejre

Turen gik til bowlingcentret BOA, hvor børn og voksne indtog den store minigolfbane, centret råder over.

BOA ligger kun godt to kilometer fra skolen, så udflugten blev naturligvis kombineret med at få rørt sig lidt med en halv times gåtur ud og hjem.

En kølle til hver og bolde i forskellige farver blev fordelt, og så kunne spillet endelig gå i gang. Med alt, hvad dertil hører, af jubel og frustration og alting midt imellem.

Med utålmodigt at stoppe bolden, så man kunne komme til at slå til den igen. Med at stampe i jorden over, at bolden igen fik for meget fart på og løb uden om hullet. Med til sin store overraskelse kun at bruge fire slag på en bane, med plads til de små sejre og med at give hinanden gode råd:

- Carlotta, ikke alt for hårdt, kom det fra Emilia, da den voksne, som indrømmede at have prøvet banen før, slog så hårdt til bolden, at den fløj ud i en busk og derfra trillede videre ud på parkeringspladsen.

Hvem, der endte med at vinde, er uvist. Men det var nok dem alle sammen.


Det betyder noget for fællesskabet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Den 1. juli tager blandt andre Jørgensby-Skolen en tur i Idrætsparken for at se Sydslesviglandsholdet spille EM-kamp.

Vores lærer - sangskriveren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Lisa Stammer er en af ophavspersonerne bag den officielle Europeada-sang. Og hendes elever i Slesvig har haft en finger med i spillet.

Vores lærer - landsholdsspilleren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Take Gniosdorz er 22 år, lærerstuderende og af og til vikar på blandt andet Jørgensby-Skolen i Flensborg. Men han er også landsholdsspiller i fodbold.

Scroll to top