Den sidste sommerfest

Fredag den 14. juni festede Kappel på dansk. For skolelederen var det sidste gang.

Hvert år fejrer den danske skole, børnehave og fritidshjemmet i Kappel sommerens komme med en stor fest. 

Det var også tilfældet i år, og da var der endda lidt ekstra at fejre.

Efter halvandet års byggerod er det nyetablerede udeområde nemlig så godt som færdigt. 

Rundt om skole/fritidshjem er det hele blevet strammet op med nye fliser, skolegården har fået et løft, der er til manges store lettelse blevet skabt en rummelig parkeringsplads, og nu mangler kun sportspladsen at få lagt græs på - så er arbejdet afsluttet.

- Det sker i sommer, så det hele er klart efter ferien, sagde skoleleder Helga Larsen og roste børn og personale for at finde på »meget alternative pauser« og forældrene for »tålmodighed og overbærenhed«.

Skolelederen nikkede taknemmeligt. 

Hun havde fået tjansen ved sommerfestens dåsekast-station, og mens et af børnehavebørnene møjsommeligt prøvede at ramme plet, tog Helga Larsen et kig ud over pladsen mellem børnehaven og fritidshjemmet.

En tåre i øjet

Her begav nok omkring 250 små og store festdeltagere sig af med en lang række forskellige aktiviteter, hyggesnakkede og fik sig lidt at spise fra grill-buffeten. Stik modsat vejret i de seneste uger holdt det denne fredag midt i juni tørt, endda med solen som gæst, og Helga Larsen var glad. 

Men hun var i høj grad også vemodig.

- Det er min sidste sommerfest, sukkede hun.

Den 19. juli er sidste skoledag for den 60-årige skoleleder, der har valgt at gå på pension.

- Jeg går, mens legen er god. Jeg er sund og rask, og nu skal jeg bare nyde pensionisttilværelsen. Det bliver ikke nemt, men jeg ved også, det er det rigtige, sagde Helga Larsen.

Et par tidligere elever kom forbi og fik en krammer, andre fik en kort snak, og festen fortsatte et par timer endnu. Primært med glade ansigter, men hos en enkelt skoleleder også med en tåre i øjet nu og da.


PinkPower-dagen på Duborg

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Efter både gymnasieeleverne og eleverne i fællesskolen på Duborg-Skolen tog ud og arbejdede en dag i henholdsvis maj og juni, er der nu sat tal på indsatsen.

Kunstlærer kæmper videre for sit fag

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Næste skoleår tilbyder Duborg-Skolen ingen kunstprofil til de nye gymnasielever. Der har ganske enkelt ikke været interesse nok.

Gang i den på Jøby

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Tirsdag morgen startede for fuld musik, da Jørgensby-Skolens frivillige musikhold gav koncert.

Scroll to top