»De gamle« var tilbage på kollegiet

I en forsinket fejring af Ungdomskollegiets 50 års fødselsdag kom forhenværende kollegianere tilbage til deres gamle hjem.

»De gamle« var tilbage på kollegiet

I sidste weekend inviterede Ungdomskollegiet i Flensborg til åbent hus for gamle elever.      Omkring 100 gamle kollegianere var tilmeldt til en eftermiddag med grillmad, kage og masser           af gensynsglæde. 

Der var for eksempel en gruppe forhenværende elever fra Sild.

- Vi har en whattsappgruppe, hvor vi holder kontakt og mødes et par gange om året, fortæller de.

- Så det var oplagt, at vi aftalte at komme her i dag.

Det samme gjaldt en gruppe yngre forhenværende kollegianere, som brugte festen til at se hinanden igen. De var så begejstrede for arrangementet, at de foreslog, at det skulle holdes hvert år fra nu af.

- Måske ikke hvert år, men det er helt sikkert noget, vi gentager, siger Ungdomskollegiets forstander, Allan Pedersen.

Ved siden af gamle kollegianere blev der også inviteret »husets venner«. Det er sådan nogle som 50-årig Kay. Hun har tilbragt en del af sine dage på Duborg-Skolen på Ungdomskollegiet eller i en af kollegielejlighederne.

- Det skete tit, at vi overnattede hos nogle af vores venner, der havde en kollegielejlighed. Og så var der selvfølgelig festerne, siger hun.

Anledningen til åbent hus-arrangementet var, at Ungdomskollegiet i 2021 fyldte 50 år.

- Det kunne vi ikke fejre dengang på grund af Corona, men nu har vi altså indhentet festen, siger han.

Allan Pedersen kastede i en tale blikket tilbage på nu 52 år i »betonklodsen«, som kollegiet kærligt blev kaldt af nogle beboere. Påfaldende er for eksempel, at kollegiet med Anna Srødder, Uwe Becher og Allan Pedersen ”kun” har haft tre forstandere. Med ”gamle Pars” og Stefan Leverenz kun to pedeller og med Sigi Fuhrmann og Klaus Petersen kun to køkkenledere. Det tyder på et godt arbejdsmiljø. Noget som nuværende vagtlærer Jens Hansen sikkert kan skrive under på. Han fejrer i øvrigt 40-års jubilæum som vagtlærer i år. Således har generationer af kollegianere lyttet til hans (nogle gange) sjove godnat-hilsener over kollegiets højtaleranlæg. Fra dengang man skulle slukke ”pladespillere, båndoptagere og andre larmende genstande” til i dag, hvor de unge bare fortsætter med deres earpods i ørene.

Der blev også fortalt anekdoter og vandrehistorier, som ikke skal gengives her. Hvad der sker på kollegiet, bliver på kollegiet.


Royal udfordring for de ældste i Nibøl

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Inspireret af januars tronskifte i Danmark, har de ældste elever i Nibøl lavet egne monogrammer. Og det har på været med til at løfte fællesskabet.

Førstehjælp på skoleskemaet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

For nylig havde Treja Danske Skole sat en hel formiddag af til at lære førstehjælp. Men det kunne sagtens have meget mere.

Scroll to top