Bedsteforældre i arbejdstøjet

23 bedsteforældre tog en tørn, da Risum Børnehave havde inviteret til arbejdsdag.

Det er en flok ivrige, aktive og arbejdsomme bedsteforældre, der bakker op om deres børnebørn i Risum Børnehave. Så enkelt må facit af årets bedsteforældre-arbejds-dag i daginstitutionen med 30 børn vist være.

Fredag den 17. maj dukkede 23 bedsteforældre op for at give en hånd med, hvor det var påkrævet, og der blev knoklet på med blandt andet at fjerne ukrudt, slibe og male vikingeskibet i sandkassen, rive den gamle rutsjebane ned, sætte legehuset i stand, male hegn og meget mere. Faktisk blev der lavet så meget, at der herskede stor tvivl om, hvorvidt der overhovedet var arbejde tilbage til forældrene, der havde arbejdsdag dagen efter.

- Der er noget malerarbejde endnu, men det største arbejde ER gjort, sagde en taknemmelig leder, Sabine Luise Beister.

Måske var det også godt nok, for ingen havde været opmærksom på, at lørdagens forældrearbejdsdag faldt i pinsen, og kun syv forældre var tilmeldt.

Hyggelig stund

At bedsteforældrene blev sat i arbejde skyldes, at forældrearbejdsdagen sidste år blev aflyst på grund af dårligt vejr, og børnehaven nu ville sikre sig, at »noget kommer til at ske«, fortalte Sabine Luise Beister.

- Bedsteforældredagen var allerede i kalenderen, og så gjorde vi det til en bedsteforældreARBEJDSdag, sagde hun.

Dagen begyndte kl. 10 med lidt morgensang, da børnene sang de sange, de har øvet til årsmødet. Så blev der serveret rundstykker, og så gik arbejdsstyrken i gang. Og til denne arbejdsdag artede vejret sig også i allerhøjeste grad, så der var ikke rigtig noget at sætte en finger på.

Mens mange måske forestiller sig en bedsteforældredag som en hyggelig stund med lidt klippe-klistre, et glas saftevand og en småkage, så var den i Risum altså gjort en del mere fysisk end det.

- Jeg tænker, de også gerne vil bidrage med noget, sagde Sabine Luise Beister om at sætte bedsteforældrene i sving.

Det havde hun ret i, for der blev gået til den, og det blev gjort med godt humør hele vejen rundt.

- Når man kan skaffe lidt orden og være sammen med børnebørnene samtidig…., begrundede Antons farmor, Meike, at hun var troppet op til arbejdsdagen.

- Jeg synes, det er godt, at jeg lærer Antons hverdag lidt at kende, lød det fra Antons mormor, Sonja.

Og hyggeligt syntes de i hvert fald, det var - også selv om det ikke var klippe-klistre.

De, hvis bedsteforældre ikke kunne deltage, havde alligevel en bedstemor på stedet, nemlig børnehavens tidligere rengøringsdame Heike. 

Hun er gået på pension, men kommer gerne og besøger børnehaven, hvor hun nu fungerer som en slags børnehave-bedstemor for alle.

Mens hun - igen - gik ud i køkkenet for at finde et stykke kage til et barn, der åbenbart slet ikke havde fået noget endnu, kastede Sabine Luise Beister et taknemmeligt blik ud på det grå guld, der gik til hånde:

- Det fungerer godt. De er super motiveret, sagde hun og konkluderede:

- Jeg tror i hvert fald, vi gentager dagen.


Det betyder noget for fællesskabet

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Den 1. juli tager blandt andre Jørgensby-Skolen en tur i Idrætsparken for at se Sydslesviglandsholdet spille EM-kamp.

Vores lærer - sangskriveren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Lisa Stammer er en af ophavspersonerne bag den officielle Europeada-sang. Og hendes elever i Slesvig har haft en finger med i spillet.

Vores lærer - landsholdsspilleren

mandag 01.01.0001 - mandag 01.01.0001

Take Gniosdorz er 22 år, lærerstuderende og af og til vikar på blandt andet Jørgensby-Skolen i Flensborg. Men han er også landsholdsspiller i fodbold.

Scroll to top