Frivillig 10. klasse i Sydslesvig

For elever i Danmark, som ønsker et sabbatår fra deres skolegang i Danmark og har lyst til et år som udvekslingselev syd for grænsen.

Tag din 10. klasse syd for grænsen 

Tilbuddet henvender sig til elever fra Danmark som,

  • søger et alternativ til efterskoleophold
  • allerede har færdiggjort 10. klasse i Danmark, men har lyst til et sabbatår
  • gerne vil tage et udlandsår efter 9. klasse og booste deres tyskkundskaber og interkulturelle kompetencer inden de begynder på gymnasiet eller en uddannelse

HVEM KAN BLIVE UDVEKSLINGSELEV?

Elever fra Danmark, som har lyst til et ”sabbat-år” i form af et spændende og inspirerende år som frivillig 10. klasses elev i Sydslesvig. Du vil få en kæmpe viden om Sydslesvig, det danske mindretal samt tysk sprog og kultur og styrke dine kommunikative og sociale kompetencer, hvilket vil komme dig til gode på din videre vej. Du vil komme til at bo hos en værtsfamilie, og gå på den skole, der ligger i familiens distrikt (derfor kan vi først sige, hvilken skole du kommer til at gå på, når vi ved, hvor din værtsfamilie bor). Hvis Rejsekontoret ikke kan finde en værtsfamilie til dig, kan vi tilbyde dig en ”Flensborg-Pakke”, hvor du bor på Ungdomskollegie under trygge forhold sammen med andre unge (og voksent personale) og går på f.eks. Duborg-Skolen i Flensborg.

Læs mere her: http://www.feriebarn.dk/10-klasse 

Vi søger værtsfamilier

Vi søger værtsfamilier, som har lyst til at huse et ungt menneske fra Danmark i et skoleår.

HVEM KAN BLIVE VÆRTSFAMILIE?

Har din familie plads og lyst til at have en udvekslingselev boende, som kan præge jeres hverdag med dansk sprog og kultur, så kan I sagtens være en egnet værtsfamilie. Det er vigtigt, at der er plads i hjemmet samt gode strukturer ift. at gæsteeleven kan passe sin skole og sine hobbys. Det er også vigtigt at det er nemt for eleven at komme i skole (god busforbindelse eller i cykel/gå-afstand). Eleven vil gå på den sydslesvigske fællesskole, der hører til jeres distrikt.

Vielleicht sprecht Ihr noch kein Dänisch, aber lernt schon, und wollt besser werden? Dann seid Ihr auch herzlich eingeladen, euch zu melden!

Læs mere her: http://www.feriebarn.dk/10-klasse