Sundhedsminister på besøg i Dansk Sundhedstjeneste

Ellen Trane Nørby hørte blandt andet om det tætte samarbejde med Skoleforeningen.

Dkflaminister -804912910

For nogle uger siden fik Dansk Sundhedstjeneste for Sydslesvig besøg af den danske sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der ønsker at se, hvordan de dansksindede bliver behandlet af sundhedstjenesten i hverdagen.

- Der bliver gjort et stort arbejde for at give sydslesvigerne et tilbud inden for både børns sundhed, ældrepleje og rådgivning. Det er en vigtig brik i støtten til det danske mindretal, at der findes et sådan tilbud, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Ministeren fik blandt andet fortalt om det tætte samarbejde, Skoleforeningen har med sundhedstjenesten, når det handler om skolesundhedstjenesten. Sundhedstjenesten servicerer op imod 10.000 børn og unge mellem 0 og 18 år med blandt andet sundhedspleje, skolelægeundersøgelser, tandpleje, socialrådgivning, forebyggelse og rekreationsophold.

Børnenes trivsel

- Til forskel for det tyske skolesundhedssystem ser vi også på børnenes trivsel, som man gør det i Danmark, fortalte den ledende skolelæge Karen Fink.

Det er første gang, at Ellen Trane Nørby har været på besøg i sundhedstjenesten.

- Jeg har jo været meget tæt på mindretallet i mange år, men nu, hvor sundhedstjenesten hører under mit ministerium, skulle det altså være, sagde hun.