Slut med kedelige pauser

Mere end halvanden hundrede unge fik et kursus i, hvordan lege sættes i gang i frikvartererne.

Dkflaforside -782812447

160 elever fra 16 danske skoler i Sydslesvig var forleden over to dage samlet på Cornelius Hansen-Skolen i Flensborg for at komme på kursus i legepatrulje.

Legepatruljen er et tilbud til elever fra 5.-7. klasse, og ideen er, at de elever, der står for legepatruljen på en skole, aktiverer de yngre elever i indskolingen til at være mere aktive i pauserne. Legepatruljen får eleverne til at bevæge sig mere i løbet af skoledagen gennem leg og bevægelse. Legepatruljen skaber således mere liv i skolegården - både fysisk og socialt.Den giver bedre trivsel blandt eleverne - både på egen årgang, men også på tværs af årgange, skaber aktive pauser, styrker elevernes sundhed og læring samt giver dem mulighed for at opleve glæde ved idræt og fysisk udfoldelse. Samtidig er legepatruljen en god måde at få inkluderet de børn, som til dagligt er mere stille og ikke søger aktivt ind i fællesskaberne.

En del af fællesskabet

- Dem hiver legepatruljen fat i, for de er jo en del af fællesskabet, siger kursusleder Ann-Karina Overlade.

- De unge, der kommer på kursus, skal fungere som tovholdere på deres egen skole. Det er dem, der sætter legene i gang og aktiverer de andre, siger hun.

På Sønder Brarup Danske Skole vil man gerne i gang med legepatruljen.

- Det handler selvfølgelig om, at eleverne gerne må bevæge sig lidt mere, siger læreren Karen Andresen.

- Og så tror vi, at det er mere sjovt, når det er de større elever, der sætter de andre i gang, end hvis det er lærerne, der gør det, siger hun.

På Uffe-Skolen i Tønning har man gjort rigtig gode erfaringer med legepatruljen. Den er en vigtig del af udfoldelsen på skolegården.

- Legepatruljen giver mere kvalitetstid i pauserne, siger skoleleder Horst-Werner Knüppel.

Et medansvar

- Det er det ikke mindst for de elever, der har svært ved at knytte kontakt og står lidt uden for helheden, siger han.

- Samtidig giver vi de børn, der står for legepatruljen, et medansvar for trivslen på skolen, og det udvikler dem, siger skolelederen.