800 bøger til udsatte børn og unge

Skoleforeningen understøtter biblioteksprojekt i Danmark.

Dkflalæs -0214005

Skoleforeningen har doneret mere end 800 bøger til projektet »læs for livet«.

- Forlagene sender vores Center for Undervisningsmidler fri eksemplarer af nyudkomne bøger til vores infosamling, siger Mette Christesen fra CfU.

- For at skabe plads til nye bøger har vi netop frasorteret alle dem, der var ældre end tre år. Men vi ville ikke bare smide dem ud, og derfor har vi taget kontakt til forlagene for at spørge, om vi måtte donere dem til »læs for livet«. Det syntes forlagene var en super ide, og »læs for livet« har ligeledes været meget glad for donationen, fortæller Mette Christesen.

Det er blandt andet begynderbøger og letlæseboger, som er blevet sendt til Danmark.

»Læs for livet« indsamler bøger fra private, forlag, anmeldere, forfattere og mange andre. Bøgerne bliver samlet i biblioteker på ml. 400-1000 bøger og doneres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig. Det er fx børnehjem, familieafdelinger, opvækstinstitutioner og ungdomspensioner. Bogudvalget til hvert sted gennemtænkes fagligt, og det tager både udgangspunkt i børnene og de unges egne ønsker og for variation i genrer og sværhedsgrader.

Siden 2012 har Læs for Livet doneret over 140 biblioteker til institutioner over hele landet. Der er ca. 100 000 bøger til en samlet værdi på over 15 mio. kr.