Nyt dagtilbud bliver til virkelighed

Nybygning af den nye institution i Harreslev skal stå færdig om et år.

Dkfla Harreslev -23736227

I denne uge blev det første spadestik til et helt ny dagtilbud i Harreslev gennemført på en endnu tom byggegrund lige tæt på den danske kirke i byen. Om cirka et år skal der stå en bygning på grunden, som skal huse 50 børn, 30 af dem i vuggestuealderen.

- For os som mindretal betyder det utrolig meget, at der er nok dagtilbudspladser til vores børn, så vi kan sikre, at de opvokser med dansk pædagogik, sagde Skoleforeningens formand, Udo Jessen under arrangementet.

- Projektet havde ikke været muligt uden den støtte vi har fået fra kommunen. I Harreslev er den en god og lang tradition for, at mindretallet får ligebehandling, sagde han.

Ventelister

Dagtilbudschef Petra von Oettingen mindede om, at der er en lang venteliste med børn, som gerne vil i et dansk dagtilbud i Harreslev.

- Blandt dem er de 18 børn fra Harreslev Børnehaves udegruppe, som også er med til spadestikket i dag, sagde Petra von Oettingen.

De små havde både taget spader og ønsker med til startskuddet på deres kommende institution, og Harreslevs borgmester, Martin Ellermann, tog godt imod dem.

- Det er glædeligt at se, hvor eftertragt vores kommune er hos unge børnefamilier, sagde han.

I alt kommer byggeriet til at koste hen imod 1,9 millioner euro. Dansk Skoleforening, kommunen og forbundsrepublikken betaler cirka en tredjedel af summen hver.