Elektronisk musik på timeplanen

Skoleelever fik et spændende kig ind i musik på computere.

Dkflaelectro -580810195

Det er vigtigt, at skolen giver eleverne en bred musikalsk dannelse, for eksempel, når der arrangeres skolekoncerter. Forleden gæstede det sydslesvigske punkband Froo-Tee-Slips Duborg-Skolen, og lige inden påske var det det københavnske electro-band »Kopenhagen Laptop Orkestra«, som var på besøg på Cornelius Hansen-Skolen i Flensborg og Læk Danske Skole.

Bandet var oprindeligt booket til en koncert i Kühlhaus i Flensborg, og her er sydslesvigeren Roald Christensen med i bestyrelsen.

Musikoplevelse

- Jeg tænkte, at der nok aldrig før har været en skolekoncert med elektronisk musik, og at det kunne være en spændende oplevelser for de unge. Derfor kontaktede jeg musikkonsulent Ture Pejtersen i Skoleforeningen, og sammen arrangerede vi de to skolekoncerter, fortæller Roald Christesen.

Det er ikke første gang, at folkene bag »Kopenhagen Laptop Orkestra« møder skoleelever. Faktisk er de ret øvet i det, og de 90 minutter sammen med eleverne på de to skoler blev mere til en musikoplevelse end en ren koncert. De enkelte musikere gik i en dialog med eleverne og fortalte om deres roller eller rettere sagt instrumenter i opsætningen: Bas, trommer, melodi og atmosfære.

- Det kan være lidt svært at forholde sig til elektronisk musik, fortæller Rasmus, som sørger for atmosfæren i bandet.

- For publikum er det svært at se, hvem det lige er, der producerer hvilke lyde af dem, der står på scenen. Det vil vi gerne vise dem, så derfor er de unge velkommen til at gå rundt på scenen og kigge og snakke med os, mens vi spiller. Så er det nemmere at få et overblik, fortæller han.

Og setuppet i bandet ser logisk nok mere ud som et netarrangement, hvor en flok venner mødes for at spille på computere. Midt på scenen står der et stort bord fyldt med computere, skærme, tablets og en masse andet elektronisk grej.

Det hele hænger sammen

- Vi laver musikken på computerne. Meget af det er improviseret og både vi musikere og computerne kommunikerer med hinanden, så det hele hænger sammen, siger Rasmus.

For eleverne var det en spændende oplevelse. At bruge computere som »musikinstrumenter« er der ikke mange af dem, der har prøvet, viser en hurtig rundspørge. Men teknikken er noget, de kan forholde sig til, og hvem ved, måske er der nogen af dem, der i fremtiden går på opdagelse i, hvad en computer kan bruges til ved siden af at spille spil og lave lektier.