Sigurds Bibelhistorier

Sigurd Barrett, tv-vært og musiker skrev for mere end 20 år siden sin bog »Sigurds Bibelhistorier«. I næsten lige så mange år har han været Danmark rundt med sit roadshow, som skal formidle et kristen budskab på en måde, at børn bliver optaget af det. I sidste uge fik han gnisten til at springe over i Ansgar Kirken i Flensborg.

Dkflasigurt -14975292

Omkring 400 skolebørn fra hele Sydslesvig lyttede i sidste uge til den kendte tv-vært og musiker Sigurd Barrett, som gæstede Ansgar Kirke i Flensborg med sit roadshow om bibelhistorier.

Det er et glædeligt budskab med masser af rytmer i, som Sigurd Barrett spreder, når han fortæller de bibelske historier.

- For mig et det noget af det mest fantastiske, jeg ved, at kunne få lov til at rejse rundt og fortælle historier og lave musik, siger Sigurd Barrett.

Han tror, at det netop er denne blanding af historier og sange, der gør religion mere modtagelig for børnene.

- Det er to forskellige virkemidler, men i kombination kan de noget, der løfter forståelsen højere op, end sang og historier kan det enkeltvis, siger Sigurd Barrett.

Et glad os lyst budskab

- For mig er Bibelen et glad, let og lyst budskab, selvom den sandelig også rummer tunge tanker om livet og døden. Men først og fremmest er kristendommen for mig en lys religion, en kærlighedens religion - der fortæller os om næstekærligheden på den ene side og Guds uendelige kærlighed til os på den anden side. Det havde jeg lyst til at prøve at fortælle på en måde, der var spiselig for hr. og fru Danmark. Men at det skulle lykkes i den grad, det havde jeg ikke drømt om, siger Sigurd Barrett.

- Det handler om at skabe en fest i kirken. Den skal rumme alvoren, kærligheden, sorg. Bibelhistorierne er vedkomne, hvad enten man tror på Gud eller ej. De er en del af vores fælles arv og vores kultur, siger Sigurd Barrett.

Skal ikke drukne i X Factor

Og at fortælle disse historier er for ham lidt af en mission.

- jeg ser mig selv som en lille perle på kæden, en del af noget større. Den kristne tro er jo noget vi er rundet af og ønsker ikke, at det drukner i Disney, X Factor og iPads. Det er et budskab, vi skal fortælle til vores børn, og vi skal gøre det på en spændende og nutidig måde, siger han.

Blandt de elever, der var med til showet, var hele Vestermølle Danske Skole.

For skoleleder Gitte Hougaard-Werner var det en helt særlig oplevelse.

- Han var fuld af ros til Skoleforeningens unge. Sigurds Bibelhistorie er lige som hans andre historier en fast bestanddel af vores undervisning og har været det i en del år. Han formår at få fortalt bibelhistorien i ord, de unge forstår, uden at det af den grund bliver plat, siger hun.

Rigtig mange elever i Sydslesvig kender Sigurd Barrett, fordi de i efterhånden en del år har kunnet følge danske børneprogrammer over internettet. At Sigurd var på besøg i Sydslesvig, var derfor en stor ting for dem, eller som en af eleverne spurgte sin lærer: »Er det virkelig den ægte Sigurd?«.

Ros til sydslesvigske børn

Kunstneren selv var fuld af ros til både børnene, som, han følte, var rigtig godt klædt på, og til arrangørerne fra Sydslesvigsk Forening og Menighedernes Børne- og Ungdomsarbejde.

SSFs formand i Flensborg by og præst i Ansgar Kirke, Preben Kortnum Mogensen, kan rigtig godt forestille sig at invitere Sigurd Barrett igen en anden gang. Til efteråret udkommer nemlig Sigurds Danmarkshistorie. Eleverne i Ansgar Kirke fik da også en lille smagsprøve, idet Sigurd fortalte dem, i hvilket særligt område i Europa de lever:

- Grænsen mellem Sydslesvig og Danmark er faktisk den eneste i Europa, som er blevet lagt fast af folket ved en afstemning, fortalte han.

Preben Kortnum Mogensen kan se god mening i, at man inviterer Sigurd til et arrangement, hvor han fortæller de sydslesvigske børn om danmarkshistorien med særlig fokus på den slesvigske historie.