Puschenordning skaber markante besparelser og pædagogisk sammenhæng

En ny ordning i Skoleforeningens centralforvaltning bidrager ikke kun til besparelser på rengøringsområdet, men skaber også mere sammenhæng mellem de pædagogiske tiltag og centralforvaltningens hverdag. Ordningen vækker tilfredshed hos Skoleforeningens formand.

Filter

Det er en tilbagevende udfordring, at Skoleforeningen skal spare. Det hænger sammen med, at fremskrivningen i bevillingen fra Sydslesvigudvalget er lavere end lønudviklingen, og at der har været et lille fald i antal skoleelever med lavere tilskud til følge.
- Vi skal hele tiden blive lidt bedre – for lidt færre penge. Og vi har brugt den seneste tid på at finde besparelser i alle afdelinger i forvaltningen, siger Skoleforeningens direktør, Lars Kofoed-Jensen.

Puschenordningen er udviklet i et samarbejde mellem Dagtilbudskontoret og Skolekontoret. Fremover skal både medarbejdere og gæster stille deres sko i indgangsområdet og iføre sig hjemmesko på forvaltningens gange.
- Vi arbejder på at skabe bedre overgange mellem alle områder i Skoleforeningen. Og vi er glade for, at vi nu matcher hverdagen i vores vuggestuer på vores forvaltningsgange, forklarer dagtilbudschef Petra von Oettingen.
Teknisk Afdeling bekræfter, at dette tiltage vil føre til tydelige besparelser på rengøringsområdet.

Skoleforeningens formand, Udo Jessen, er stolt af den nye ordning:
- Hjemmesko er et vigtigt signal i tider, hvor vi skal udbygge vuggestuepladser. Jordforbindelsen giver forvaltningen den nødvendige indsigt i vuggestuernes hverdag.