Find en ferievært

Skoleforeningens forældre kan være en stor hjælp i forhold til at finde ferieværter i Danmark.

Årsberetning 2013

Det er hvert år en udfordring for Skoleforeningens rejsekontor at finde tilstrækkeligt mange værtsfamilier i Danmark, som tager imod et barn fra Sydslesvig i sommerferien.
- Ferierejserne er en helt unik oplevelse for både de unge fra Sydslesvig og feriefamilierne i Danmark. Et ferieophold kan blive til et venskab for livet, siger lederen af Rejsekontoret, Sally Flindt-Hansen.
Alligevel er det svært at skaffe nye ferieværter. Rejsekontoret har derfor gjort ferieopholdet mere fleksible, så de bedre kan passes ind i familiernes ferieønsker. Desuden er man i gang med at finde nye veje for hvervning.
Der bruges hvert år mange kræfter på at finde ferieværter i Danmark, og Sally Flindt-Hansen håber på, at også de sydslesvigske forældre giver en hånd med i dette arbejde.
- De har et stort netværk med både venner og familie i Danmark. Det ville være en stor hjælp, hvis folk ville benytte sig af deres netværk for at sikre, at alle sydslesvigske børn, der har lyst til et sommerferieophold i Danmark, kan sendes af sted, siger hun.
- For feriefamilien betyder opholdet, at dens barn eller barnebarn får en legekammerat fra Sydslesvig, som har dansk og tysk som modersmål, og som lever i et samfund, der er præget af mødet mellem dansk og tysk, siger Sally Flindt-Hansen.
Rejsedatoerne for i år er den 9. juli og den 23. juli, hvor der vil være fællestransport fra Flensborg. Der kan aftales andre, individuelle rejsedatoer. Flere informationer fås ved henvendelse til Skoleforeningens rejsekontor.

Daniel Dürkop