Farvel til den gråhårede

Andreas Düring går på pension efter 27 år som skoleleder i Vestermølle.

Dkfla -94662958

Det var en flok temmelig gråhårede skikkelser, der mødte op på Vestermølle Danske Skole og i børnehaven fastelavnsmandag. Det var nemlig en helt speciel fastelavnsfest, der blev holdt i det lille danske samfund vest for Rendsborg.
Skoleleder Andreas Düring havde sin sidste arbejdsdag efter 31 år på skolen, 27 af dem som skoleleder. I fastelavnsdagens anledning havde børnene derfor klædt sig ud som Andreas:
Med gråt-farvet hår, jeans, briller, kuglepen, trøje og en t-shirt, der ikke passer til, som skolens anden lærer, Gitte Hougaard Werner, udtrykte det.

Kærlig afsked

Hun har været den anden lærer på den lille skole med 23 elever i de seneste 12 år og bliver - helt naturligt - Andreas Dürings efterfølger.
Fastelavnsfesten blev til en kærlig afsked med skolelederen, som har betydet meget for mindretallet i landsbyen.
Dkfla 94032895Gitte Hougaard Werner holdt en meget personlig afskedstale for sin forgænger:
- Tak for 12 dejlige skoleår, præget af fantastisk kollegialitet og venskab, humor, varme, spontanitet, fleksibilitet, kreativitet og masser af faglighed. Tak for gode samtaler, vejledning og uundværlig sparring. Jeg ved, at dine spor er dybe og betydningsfulde for skolen og danskheden her på egnen. De 31 år, deraf 27 som skoleleder, du har været her på stedet – halvdelen af skolens eksistens – har netop været præget af varme, glæde, tryghed og stor faglighed, sagde hun.
- Din passende blanding af kreativitet, praksisorienteret undervisning og den »tørre« teori gør, at eleverne kommer godt fra start i deres skoleliv, får et solidt fundament, får skabt en lyst til at lære og en sund selvtillid, sagde hun.
Skolechef Uwe Prühs roste Andreas Düring for hans lederstil:
- Venlig og bestemt har du været, og du har haft nemt ved at vinde elevernes tillid. Det her er en speciel skole, ikke kun, fordi den ligger herude, men på grund af det, I får ud af eleverne, sagde han.

Daniel Dürkop