Tove går efter 30 år

For 30 år begyndte Tove Hinriksen som kontorassistent ved Skoleforeningen.

Tovehinriksen

For 50 år siden tog Tove Hinriksen realeksamen fra Gustav Johannsen-Skole i Flensborg. For 30 år siden begyndte hun som kontorassistent ved Skoleforeningen. Og for 15 år siden fik hun en kæreste i Vinderup, oppe ved det nordvestlige hjørne af Limfjorden. Lidt nordøst for Holstebro.

For en uge siden fejrede hun 50-års jubilæet med de gamle klassekammerater. I onsdags havde hun sidste arbejdsdag på Skoleforeningen. I april flytter hun op til kæresten i Vinderup.

- Mig, mig der altid har været sydslesviger, siger hun med sit karakteristiske grin.
Det grin kom Udo Jessen, formand for Skoleforeningen, også ind på, da han på Fællesrådsmødet i mandags takkede hende for 30 års indsats.

- Jeg kan ikke forestille mig skolekontoret uden Tove, sagde han og fremhævede, at rigtigt mange forældre har været i kontakt med Tove.

- Du har også været en efterspurgt rådgiver for lederne i Sydslesvig, sagde han og fortsatte:
- Du har holdninger, og du er ikke bange for at komme med dem.

Indtil for et år siden arbejdede Tove på fuld tid, men det seneste år har hun kun arbejdet tre dage om ugen. Nu fylder hun 67, og så er det på tide at stoppe, synes hun.

Inden Udo Jessen overrakte en stor buket blomster til Tove Hinriksen, kom han ind på hendes latter:
- Når Tove går i gang med at le, så har man ikke brug for en gps for at finde hende! Mega mega stor tak for din indsats.

Annelise Mølvig