Sydslesvigudvalget går ind i karaktersagen

Formanden for Sydslesvig-udvalget, Troels Ravn, var i dag på besøg hos Dansk Skoleforening for Sydslesvig i centraladministrationen i Flensborg.

Pressemeddelelse

- Vi har en sag, og den vil vi tage op i udvalget, siger Sydslesvigudvalgets formand, Troels Ravn.

Skoleforeningens formand, Udo Jessen, og de to rektorer for A. P. Møller Skolen og Duborg-Skolen, Jørgen Kühl og Ebbe Rasmussen, samt Skoleforeningens direktør, Anders Molt Ipsen, og lederen af den Pædagogisk-Administrative Afdeling, Olaf Runz, informerede Troels Ravn om »karaktersagen«.

- Det har været vigtigt for mig at høre sagen fra Skoleforeningens side, siger Troels Ravn og tilføjer:
- Jeg mener, at vi har en sag her. Og den vil vi tage op i Sydslesvigudvalget. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke anerkender, at de to danske gymnasier i Sydslesvig har en særstatus.

Skoleforeningens formand, Udo Jessen, er glad for, at karaktersagen nu tages op af Sydslesvigudvalget.
- Det har en stor betydning, at Sydslesvigudvalget går ind og vil hjælpe med at få løst problemet. Sydslesvigudvalget har en vigtig funktion, da det er her, nøglepersonerne fra de forskellige partier sidder, siger Udo Jessen.

Troels Ravn bekræftede endnu engang, at det var rigtigt, at Skoleforeningen i første omgang fik drøftet karaktersagen med embedsværket i Undervisningsministeriet og Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

- Men nu må vi gå videre med karaktersagen i Sydslesvigudvalget, siger han og henviser til at udvalget har et møde i december, hvor politikerne skal diskutere, hvordan sagen skal gribes an.