Øverste politiske chef i Kiel mødte mindretallet

Den nye statssekretær, Thomas Losse-Müller, har sat sig godt ind i mindretallets forhold, konstaterer direktør Anders Molt Ipsen.

DKFLUSkoleforeningen 02

Mindretallet er en del af en flerkulturel region i en globaliseret verden. Og mindretallets unge står stærkt i kampen om de gode job, fordi de er flersprogede.
Det sagde Thomas Losse-Müller, da han i begyndelsen af februar besøgte Skoleforeningen og flere andre danske organisationer samt Friiserrådet.

Thomas Losse-Müller er statssekretær og leder af statskancelliet i Kiel, det vil sige departementschef i statsministeriet. Med sig havde han Renate Schnack, der er mindretalskommiteret, og Linda Pieper, der er chefkonsulent i statsministeriet og har lært sig dansk.

- Statssekretæren er ny, og det er vigtigt, at vi kender hinanden. Det ved vi fra de år, hvor vi har forhandlet ligestilling, siger Anders Molt Ipsen, direktør for Dansk Skoleforening for Sydslesvig og tilføjede:
- Han gjorde et godt indtryk, og det er tydeligt, at han har gjort meget for at sætte sig ind i mindretallet.

Det er Anders Molt Ipsens erfaring, at det er meget nemmere at ringe til statssekretæren, når man kender hinanden.

- Det giver en hurtigere dialog, siger han og fortæller, at noget af det, Thomas Losse-Müller lægger vægt på, det er at skabe arbejdspladser i regionen, fordi det også vil betyde arbejdspladser til mindretallet – og flersprogede står stærkt på jobmarkedet.

Annelise Mølvig