Jørgensby-Skolen kæmper om DM-guld i høvdingebold

Jørgensby-Skolen er klar til det store finalebrag ved DM .

Dkflahøvdinger1

Jørgensby-Skolen startede med at vinde deres lokale stævne, herefter skød de sig til tops ved kredsmesterskabet, og nu er de klar til det store finalebrag ved DM i Høvdingebold i Ballerup den 12.-13. maj 2015.

De startede ca. 1200 hold – nu er der kun 18 tilbage. Et af dem er 6. årgang fra Jørgensby-Skolen, der nu er klar til at få sig en oplevelse for livet. Den 12.-13. maj skal de nemlig til finalestævnet i DM i Høvdingebold i Ballerup, som arrangeres af Dansk Skoleidræt.

Skoleturneringen i høvdingebold er for 4.-5. klasser i Danmark og 5.-6. klasser i de danske skoler i Sydslesvig. Og i 2015 har turneringen haft deltagelse af godt 12.000 skoleelever i Danmark og Sydslesvig.

Konceptets store popularitet glæder Dansk Skoleidræt.
Dansk Skoleidræt- Høvdingebold passer som fod i hose til den nye skolevirkelighed. Det tilhørende undervisningsmateriale er forankret i Fælles Mål og understøtter skolereformens krav om at løfte fagligheden. Derudover er høvdingebold i skolen et godt eksempel på, hvordan man kan arbejde tværfagligt i den understøttende undervisning, siger stævnekoordinator Christian Pedersen fra Dansk Skoleidræt.

Flere af de skoler, der er med i turneringen, har, ud over høvdingeboldtræning i idrætstimerne, brugt håndarbejdstimer til at sy kostumer, billedkunst til udsmykning af bannere og musiktimer på at lave kampsange.

Giver stærkt sammenhold

Høvdingebold er nemlig mere end et sjovt boldspil. De klasser, der er med, forbereder sig bl.a. til skoleturneringen med et gratis undervisningsmateriale, der opfordrer eleverne til at lave deres eget teamplayerkort, kampråb og våbenskjold. Målet er bl.a. at få eleverne til at tage stilling til klassekulturen, styrker og svagheder og formulere klassens værdier. Således handler turneringen ikke kun om cifrene på måltavlen, men også om at udvise sammenhold, teamspirit og fairplay.

Det hold, der ved DM gør det bedst i denne sammenhæng, kan smykke sig med prisen »Mest Værdifulde Hold«, som dermed er en ekstra præmiemulighed udover selve dysten om guld, sølv og bronze på banen.

Stævnet foregår den 12.-13. maj
Rosenlundskolen, Ejbyvej 47, 2740 Skovlunde.

Jørgensby-Skolen, tlf. 0461 141230
Christian Pedersen, Stævnekoordinator, Dansk Skoleidræt, tlf. 20 60 30 57
Niels Henrik Sørensen, kommunikationskonsulent, Dansk Skoleidræt, tlf. 29 73 25 99