Dragerne flyttede ind på Kaj Munk Skolen

Tæt samarbejde i Kappel til gavn for alle børnene.

Dkflakappel1

Kaj Munk Børnehave i Kappel er flyttet ind på skolen med en børnegruppe.
De to danske institutioner samt fritidshjemmet ligger nærmest vævet ind i hinanden på H. C. Andersen vej i byen, og det har igennem tiden givet en masse synergieffekter. Således flyttede børnehaven for fire år siden ind i den forhenværende skolelederbolig med en gruppe, som nu kom til at hedde Dragehuset.
Forleden flyttede »Dragerne« så ind i helt nye lokaler på selve skolen - da der i den trådløse internet-tid ikke længere var brug for et it-lokale. Og dragehuset er nu blevet til myretuen, hvor førskolebørnene holder til.

- Skolen skal have en stor tak. Det er jo dem, der har haft hele bøvlet med ombygning og støv. Det har vi i bygningerne  ved siden af jo ikke mærket noget til, sagde børnehaveleder Irid Stefani under indvielsen af det nye børnehaverum. Hun påpegede, at skole og børnehave ikke kun er rykket tættere på hinanden fysisk, men netop har udstukket nogle retningslinjer for et mere forpligtende samarbejde.

Ikke uden skolen

Skoleleder Helga Bade var helt enig.
- Vi er glad for, at I er flyttet ind hos os. Det er en del af et mere forpligtende samarbejde, sagde hun.

Børne og Skolefritidschef Birgit Messerschmidt  roste det gode samarbejde i mindretalsinstitutionerne, som havde ført til, at Skoleforeningen kunne imødekomme børnehavens ønske om flere vuggestuepladser.
- Det havde vi ikke kunnet uden, at dragegruppen flyttede ind på skolen, sagde hun.
I Kaj Munk Børnehave er der for tiden plads til ti vuggestuebørn, en familiegruppe med børn fra et til seks og 40 børnehavebørn.

Daniel Dürkop