Biograf kun for børn

Børnefilmfestival i tre sydslesvigske biografer.

Dkflabuster1

2190 elever fra 28 sydslesvigske skoleklasser var i år med til den rullende filmfestival Buster på farten, som efterhånden traditionelt også stopper op i Sydslesvig. Ved siden af UCI Kinowelt i Flensborg og Capitol i Slesvig blev der i år for første gang også vist film i kino Center i Husum. Det har man været meget glad for på vestkysten. For 1. og 2. klasse blev der vist filmen » Alle tiders legetøj« hvor bamsen Kooky skal finde vej hjem fra en losseplads. I filmen Mission Sputnik  drømmer Frederike og hendes venner, der bor i DDR om at blive astronauter. Den blev vist for 3. og 4. klasse. 5. og 6. klasse så filmen Giraffada om den 10-årige Ziad og Palæstinas eneste tilbageværende zoologiske have.

Efterbehandling

Dkflabuster2Filmene er blevet efterbehandlet med undervisningsmateriale, der giver inspiration og konkrete forslag til at arbejde med analyse af filmiske virkemidler og dramaturgi. Opgaverne er relateret til en række fælles mål for dansk, bl.a. analyse, argumentation, perspektivering, informationssøgning samt mundtlig og skriftlig fremlæggelse.

- BUSTER på farten filmene vises som regel på originalsproget med dansk dub, det vil sige en dansk fortællerstemme - filmene er ikke synkroniseret. Med hensyn til »Mission Sputnik« der er en tysk produceret film, havde vi drøftet, at det sandsynligvis er lidt forvirrende for vores elever at lytte til den danske stemme, der taler hen over de tyske originalstemmer, fordi vores børn jo også forstår originalstemmerne. Af den grund har vi valgt at vise filmen på originalsproget uden dansk dub. Vi er selvfølgelig klar over, at én af grundene til at vi startede med BUSTER på farten var, at vores børn og unge kan få mulighed for ud over at se en rigtig god film også at høre dansk, men vi vil på den anden side også meget gerne gøre vores bedste for at give vores elever den bedst mulige filmoplevelse, siger Gabriele Fischer-Kosmol. Projektet er blevet realiseret med støtte fra Slesvigsk Samfunds Fond, Skoleforeningen og Center for Undervisningsmidler.

Daniel Dürkop