Udsolgt på 24 timer

SYDLESVIG. 1000 elever i vores skolers 1. til 6. klasser har mellem den 23. Juni og den 27. Juni mulighed for at deltage i en såkaldt »tegnebattle«.
Ideen med arrangementet er at skærpe børns evne til at visualisere, tegne og fortælle.

Under »tegnebattlet« vil historiefortælleren Hans Laurens fortælle børnene et par små historier. Imens tegner tegneren Patrick Steptoe historien på lange papirruller. Og så bliver det børnenes tur. Hans Laurens fortæller en halv historie, og børnene skal tegne historien færdig. Mens børnene tegner, går Patrick Steptoe rundt og hjælper dem, der ikke kan komme i gang eller tegner sjove drilletegninger midt i børnenes tegninger. Af og til kaster Hans Laurens nye figurer og handlinger ind i handlingen, om børnene må tegne med.

I alt vil der være 10 hold á 100 elever rundt omkring på forskellige skoler. Gabriele Fischer-Kosmol fra Center for Undervisningsmidler er helt begejstret for, at arrangementet har været udsolgt så hurtig. Udsolgt er dog et forkert ord, da arrangementet er gratis for skolerne. Men skolerne sørger selv for malertape, blyanter, sorte farveblyanter eller tusser og rigeligt med farvekridt i alle farver.

Tegnebattle er en del af projektet KulturBoost »Få besøg af en kunstner«, som yder finansiel støtte  til kulturelle oplevelser med kunstnere.

Daniel Dürkop