Opbakning til de danske heldagsskoler

Syv nye danske heldagsskoler i Sydslesvig.

SYDSLESVIG. Undervisningsministeriet i Kiel (MBW) har netop godkendt de syv nye heldagsskoler på Bredsted Danske Skole, Jes Kruse-Skolen i Egernførde, A. P. Møller Skolen i Slesvig, Ejderskolen i Rendsborg samt Jens Jessen-Skolen, Gustav Johannsen-Skolen og Cornelius Hansen-Skolen i Flensborg.

- Det har været en meget intensiv proces for alle involverede. Skolekontoret har været i tæt dialog med skolerne og ministeriet siden marts. Skolernes samarbejdsråd og ledelser har ydet en stor indsats, og vi er glade for, at det hele er lykkedes, og vi nu har fået den endelige godkendelse, siger skolekonsulent Eberhard von Oettingen.

- Dermed er grundlaget i hus, nu gælder det om at udvikle læringsmiljøet. Ministeriet i Kiel roser de danske skoler for at have skaffet rammerne for en ny lærings- og undervisningskultur, der samler undervisning og andre læringsaktiviteter under et tag.

Skoleforeningen er dermed kommet et langt stykke videre i processen. Sammen med heldagsskolerne i Sønder Brarup, Læk, Husum og Harreslev er det samlede antal af danske heldagsskoler steget fra fire til elleve.