Mindretalspædagogik i praktisk anvendelse

Center for mindretalspædagogik på UC Syd har fået en daglig leder, som har fået opgaven at sætte struktur på aktiviteter og projekter.

Dkflaefgdjhrlisasieverts 22

HADERSLEV. Elisa Sievers er blevet ansat som leder af Center for mindretalspædagogik på UC Syd. Centrets formål er at udvikle og formidle faglig og pædagogisk kompetence i forhold til arbejdet med børn, der vokser op i et mindretal.

Den 29-årige forsker skal strukturere arbejdet i instituttet og står for kommunikationen. Hun skal også være tovholder på centrets projekter og er koordinator for projektet »Bliv klog på det danske mindretal«, som er et samarbejde mellem centret og Skoleforeningen.

- Der er blevet brugt en del tid på at definere, hvad mindretalspædagogik i det hele taget er. Nu skal det hele gøres mere praktisk, siger Elisa Sievers. Der skal også fokuseres på mindretalskultur i sig selv. Et nyt projekt er således et samarbejde med mindretal i Finland, Rusland og de baltiske lande.

Elisa Sievers kommer fra et tosproget hjem med tysk far og dansk mor og er uddannet fra Roskilde Universitet. Hun har blandt andet været højskolelærer i Sansibar og har arbejdet på den danske ambassade i Berlin.

Daniel Dürkop