Fest og farvel

Festlig og farverig afsked med en meget vellidt lærer

Dkflakirsen

Sørup Danske Skole sagde i forbindelse med fastelavnsfesten forleden farvel til en mangeårige kollega og populær lærer, Kirsten Breuch.

- Hvis vi nu ikke kan undgå at skulle sige farvel til dig, så skal det være på en sådan måde, at det passer til dit positive og lyse sind. Og da du altid har været glad, festligt, farverigt og dramatisk, så var fastelavnsfesten den bedste ramme, vi kunne finde frem?, sagde Anja von Oettingen til Kirsten Breuch da hun uden at ane noget kom ind til fastelavnsfesten. Hun troede, hun skulle smugkigge på de udklædte elever.

Eleverne havde øvet en hjemmedigtet sang, dekoreret hendes gamle formningsskjorte og overrakte en papblomst med et lille fotografi af dem selv til tysklæreren, som alle årene havde et stort hjerte for skoleteater.

- Det er blevet til mange forskellige forestillinger, hvor vi nogle gange lavede det hele selv, fra tekst til kulisse. Det var altid dejligt og vil helt sikkert være noget af det jeg savner mest i mit pensionistliv, fortæller Kirsten.

Hun havde altid ideer og lyst til at gøre lidt mere end kun at undervise i de over 40 år, hun var ansat ved Skoleforeningen. Det blev bl.a. til en del overnatninger hos hende eller på skolen, eventyr samarbejde på tværs af grænsen eller en »WDR Radionacht«, hvor eleverne lyttede hele natten til bøger og hørespil fra Astrid Lindgren. Nu vil hun passe børnebørn og mere på sig selv, fortæller hun, der glæder sig til at ægtemanden Armin til december kan gå på pension. Konkrete planer har hun lige nu ikke, men:

- Det har jo aldrig manglet på ideer hos mig, smiler hun og får igen et spontant knus af hendes nu tidligere elever.

Anja von Oettingen